15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ουκρανία: Κατέφθασαν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης  Abrams έχουν φθάσει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Καλά νέα από τον υπουργό (Άμυνας) Ουμέροφ. Τα Abrams είναι ήδη στην Ουκρανία και ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις ταξιαρχίες μας» δήλωσε σε ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει την προηγουμένη εβδομάδα ότι τα πρώτα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams θα σταλούν στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα.

Όπως σημειώνουν οι New York Times, με τα Abrams στο οπλοστάσιό της, η Ουκρανία θα μπορούσε να διεκδικήσει εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας, όπου οι μάχες συνεχίζονται εδώ και μήνες χωρίς σημαντική πρόοδο.

Ωστόσο, ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, έχει προειδοποιήσει ότι τα Abrams θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «με πολύ προσεκτικό τρόπο και για πολύ συγκεκριμένες, μελετημένες επιχειρήσεις», διαφορετικά κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Αν απλώς σταλούν στην πρώτη γραμμή για να προσπαθήσουν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες, είπε ο στρατηγός Μπουντάνοφ την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του σε αμερικανικό στρατιωτικό blog, «δεν θα ζήσουν πολύ στο πεδίο της μάχης».

Η αμερικανική απόφαση για παροχή τανκς Abrams ξεκλείδωσε και την παροχή δεκάδων γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard από ευρωπαϊκές χώρες, ενώ υπενθυμίζεται ότι και η Βρετανία παρέδωσε τουλάχιστον 14 άρματα μάχης Challenger 2 την άνοιξη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό