19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Ανελέητοι βομβαρδισμοί – Τουλάχιστον 5 νεκροί σε Ντονέτσκ και Οδησσό

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία  τις πρώτες ώρες του 2024, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγματα σε Ντονέτσκ και Οδησσό.

Λίγο πριν από τις 04:00, ο περιφερειάρχης Οδησσού Όλεχ Κίπερ ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Telegram ότι «ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν» σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις. Επιθέσεις αναφέρθηκαν επίσης στις περιφέρειες Μικολάιβ και Ντνιπροπετρόφσκ.

Το ουκρανικό πυροβολικό έπληξε νωρίτερα την ελεγχόμενη από τις φιλορωσικές δυνάμεις πόλη Ντονέτσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, ανέφερε ο διορισμένος από τη Μόσχα περιφερειάρχης Ντενίς Πουσίλιν. Σε ανάρτησή του στο Telegram, λίγα λεπτά μετά τη 01:00, ο Πουσίλιν ανέφερε ότι «τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν» από οβίδες που έπληξαν το κέντρο της πόλης.

Ουκρανία – Ρωσία αλληλοκατηγορούνται

Ο βομβαρδισμός από την Ουκρανία της πόλης Ντονέτσκ σήμερα είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, όπως δήλωσε αξιωματούχος που διορίστηκε από τη Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία, ενώ αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία σε αρκετές ουκρανικές περιοχές είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης σε “σφοδρό βομβαρδισμό” από τις ουκρανικές δυνάμεις του κέντρου του Ντονέτσκ, έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ο Ντενίς Πουσίλιν, ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής Ντονέτσκ της οποίας η πόλη Ντονέτσκ είναι το διοικητικό κέντρο.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσε στο Telegram ο Όλεχ Κίπερ, κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού.

Ο Κίπερ είπε πως θραύσματα drones που καταρρίφθηκαν προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιών σε κτίρια κατοικιών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Βίντεο που μεταφορτώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δήμαρχο της Οδησσού Χενάντι Τρουχάνοφ τον δείχνει να επιθεωρεί ένα διαμέρισμα με σπασμένα τζάμια.

“Λένε πως το πώς υποδέχεσαι το Νέο Έτος δείχνει το πώς θα είναι όλη η χρονιά”, ανέφερε ο Τρουχάνοφ σε μια ανάρτηση.

“Ε λοιπόν, φέτος η Ουκρανία θα σπάσει αυτόν τον κανόνα: θα επιμείνουμε και θα νικήσουμε”.

Αξιωματούχοι στην περιοχή Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, που συνορεύει με την Πολωνία, ανέφεραν πως ρωσική αεροπορική επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προκάλεσε ζημιές σε ένα πανεπιστημιακό κτίριο στην πόλη Ντουμπλιάνι και στο μνημείο διοικητή του Ουκρανικού Αντιστασιακού Στρατού (UPA) που έδρασε τη δεκαετία του 1940 στα περίχωρα της πόλης Λβιβ.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε πως η αεροπορική επίθεση της Ρωσίας έθεσε επίσης στο στόχαστρο τις περιοχές Μικολάιφ και Ντνίπρο.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις ρωσικές και ουκρανικές αναφορές. Αμφότερες οι πλευρές αρνούνται ότι στοχοποιούν αμάχους στον πόλεμο που ξέσπασε με την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό