20.2 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Έπειτα διενεργήθηκε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας.

Αμέσως μετά οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί θα κατευθυνθούν στα υπουργεία που αναλαμβάνουν για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή αρχή» στους υπουργούς παραπέμποντας για περισσότερα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Βίντεο από την ορκωμοσία:Υπέγραψαν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός

Οι αφίξεις των νέων Υπουργών και Υφυπουργών – Οι δηλώσεις τους:Αυγενάκης: «Πολλή δουλειά, ευθύνες και πάμε μπροστά, είναι ένα αντικείμενο που μου αρέσει»Χαρδαλιάς: «Οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να εξοπλίζονται»

Παπαστεργίου: «Στόχος μας να λύσουμε καθημερινά προβλήματα».Θεοχάρης: «Προτεραιότητα οι δικαιότεροι φόροι»Φραγκογιάννης: «Μεγάλη τιμή και δικαίωση της δουλειάς που κάναμε τα προηγούμενα 4 χρόνια»Σκρέκας: «Βασική προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας»

Κικίλιας: «Μεγάλη τιμή και ευθύνη»Μαρινάκης: «Στόχος μας να ενώσουμε και να αφήσουμε πίσω μας τον διχασμό»Ζαχαράκη: «Δεν θα μείνει κανένας πίσω»

Σταΐκούρας:«Νέες προκλήσεις»Με κορωνοϊό η Αγαπηδάκη

Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δεν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας ούτε και στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του συγκεκριμένου υπουργείου γιατί κόλλησε κορωνοϊό.

Πολιτικό όρκο θα δώσει ο Πάνος ΤσακλόγλουΔείτε εικόνες από τις αφίξεις

Η κυβέρνηση της δεύτερης θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ μεγάλη, αποτελείται από 64 μέλη, από τα οποία τα 20 είναι εξωκοινοβουλευτικά, έχει πρόσωπα της εμπιστοσύνης του στα κρίσιμα υπουργεία, πολλά νέα πρόσωπα σε θέσεις υφυπουργών, είναι ηλικιακά νεότερο με μέσο όρο ηλικίας τα 53 έτη και οι 15 είναι γυναίκες, με 4 από αυτές σε θέση υπουργού και 1 σε θέση αναπληρώτριας υπουργού.

Ποιοι ονόματα «έκλεισαν» πρώτοι

Από τα πρώτα ονόματα που έκλεισαν στο Υπουργικό Συμβούλιο (που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου) ήταν του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Παιδείας και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υγείας. Στο Παιδείας, ως υφυπουργοί έγιναν η Δόμνα Μιχαηλίδου (που αρχικά προοριζόταν για το Τουρισμού) και η Ζέττα Μακρή (η οποία έτσι και αλλιώς βρισκόταν στην ίδια θέση και πριν από τις εκλογές).

Στο Υγείας έγινε αναπληρώτρια υπουργός η Ειρήνη Αγαπηδάκη (πρώτη στο Επικρατείας της ΝΔ), με υφυπουργό τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο (τον μοναδικό πολιτικό που είναι και ψυχίατρος), ο οποίος είχε αναλάβει και πάλι υφυπουργός Υγείας το 2011. Υφυπουργός Υγείας έγινε και ο γιατρός Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανέλαβε όλο το βάρος του εμβολιασμού και των εμβολίων στην περίοδο της πανδημίας. Είναι κυπριακής καταγωγής και θεωρείται άριστος επιστήμονας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό