20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οριστικό τέλος για το «iMessage» στις Android συσκευές

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μεγάλο σίριαλ με την εφαρμογή Beeper Mini που έφερε έστω για πολύ λίγο το iMessage συσκευές Android, έφτασε και επίσημα στο τέλος του, καθώς η εταιρεία έριξε λευκή πετσέτα λόγω της στάσης της Apple. Συγκεκριμένα, η Beeper αναφέρει στην ανακοίνωση της πως δεν έχει τις δυνατότητες να συνεχίσει να παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι απέναντι στην μεγαλύτερη εταιρεία του πλανήτη.

Υπενθυμίζουμε ότι το Beeper Mini είχε φέρει το iMessage στις συσκευές Android και μάλιστα χωρίς να απαιτείται Apple ID, αλλά πολύ γρήγορα η Apple τους…έκοψε τον βήχα επικαλούμενη λόγους ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Στις ημέρες που ακολούθησαν, η εταιρεία προσπάθησε να βρει διαφορετικούς τρόπους πρόσβασης, όπως για παράδειγμα μέσω εγγραφής από υπολογιστή Mac, αλλά όλες απορρίφθηκαν ταχύτατα από την Apple.

Η τελευταία μέθοδος απαιτούσε να χρησιμοποιήσεις ένα παλιό iPhone που μπορεί να γίνει jailbroken (π.χ. iPhone 6/6S/SE/7/8) χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή Mac ή Linux. Αφότου γινόταν το jailbreak, ο χρήστης μπορούσε να εγκαταστήσει ένα ειδικό εργαλείο για το Beeper Mini που δημιουργούσε έναν μοναδικό κωδικό εγγραφής στην υπηρεσία iMessage. Έπειτα ο χρήστης θα έπαιρνε αυτόν τον κωδικό για να τον περάσει στην εφαρμογή Beeper Mini σε συσκευή Android για να έχει πρόσβαση στο iMessage, αρκεί το «σπασμένο» iPhone να παραμένει ανοικτό και συνδεδεμένο σε δίκτυο WiFi. Όπως αντιλαμβάνεστε, μια τέτοια μέθοδος δεν είναι βιώσιμη για τον μέσο χρήστη…

Η Beeper μπορεί να παραδόθηκε, αλλά αναφέρει ότι ο κώδικος των Beeper Mini και Beeper Cloud είναι διαθέσιμο σε open source μορφή στο GitHub για όποιον θέλει να τον αξιοποιήσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό