16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οριακά κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τιμή του πετρελαίου κινείται πτωτικά πριν από την πολυαναμενόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ+ η οποία θα καθορίσει τη στρατηγική τους για την παραγωγή του αργού.

Σήμα για μικρή αύξηση της παραγωγής ετοιμάζεται να δώσει σήμερα στη συνάντηση  η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται άτομα εξοικειωμένα με τον τρόπο δράσης του βασιλείου του Αραβικού Κόλπου.

Το βαρέλι μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου, σημείωσε πτώση 0,54% στα 99 δολάρια. Το βαρέλι του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Σεπτεμβρίου, σημείωσε πτώση 0,35% στα 94 δολάρια.

Οι χώρες της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ (του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων τους) συνεδριάζουν σήμερα στη Βιέννη για να συζητήσουν τη στρατηγική τους για την παραγωγή πετρελαίου.

Ο υπουργός Ενέργειας του Καζακστάν Μπολάτ Ακτσουλακόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η ΟΠΕΚ+ ίσως χρειαστεί να αυξήσει την παραγωγή για να αποφύγει την υπερθέρμανση της αγοράς.

Τρεις πηγές της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ δήλωσαν στο Reuters ότι βλέπουν μικρές πιθανότητες για μια αλλαγή στην πολιτική της παραγωγής, όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Καζάκου υπουργού.

Ο Λευκός Οίκος ωστόσο ευελπιστεί ότι τα 13 κράτη μέλη του ΟΠΕΚ θα αποφασίσουν ουσιαστική αύξηση της προσφοράς πετρελαίου για τον Σεπτέμβριο, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών, που παραμένουν εδώ και μήνες πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, με μερίδα αναλυτών να τις βλέπει να φτάνουν ακόμη και στα 150 δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό