23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οργισμένο μήνυμα Μεντβέντεφ με ανατριχιαστικές απειλές: «Θάνατος για θάνατο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα «καταστρέψει» τους Ουκρανούς ηγέτες, εάν αποδειχθεί ότι ευθύνονται για την αιματηρή επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

«Εάν αποδειχθεί ότι είναι τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου… πρέπει όλοι τους να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα ως τρομοκράτες. Συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του κράτους που διέπραξε μια τέτοια ωμότητα», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι επίσης δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, σε μήνυμά του στο Telegram.

«Θάνατος για θάνατο» τονίζει ο Μεντβέντεφ κλείνοντας.

Ολόκληρο το μήνυμα Μεντβέντεφ:

«Στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση – τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την ειλικρινή μου δύναμη σε όλους τους αγαπημένους των θυμάτων.

»Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο τον τρόμο των αντιποίνων. Κανένα δικαστήριο και καμία έρευνα δεν θα βοηθήσει αν η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία, και οι ολικές εκτελέσεις τρομοκρατών και η καταστολή κατά των οικογενειών τους δεν αντιμετωπίζονται με θανάτους. Παγκόσμια εμπειρία.

»Αν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου, είναι αδύνατον να γίνει κάτι διαφορετικό με αυτούς και τους ιδεολογικούς εμπνευστές τους. Όλοι τους πρέπει να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα ως τρομοκράτες.  Συμπεριλαμβανομένων και των αξιωματούχων του κράτους που διέπραξε μια τέτοια θηριωδία. Θάνατος για θάνατο».

Ζαχάροβα: Τρομοκρατική επίθεση

Νωρίτερα, μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως «λαμβάνει ήδη συλλυπητήρια τηλεφωνήματα από όλο τον κόσμο» ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επίθεση.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει τηλεφωνήματα από απλούς πολίτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους σε σχέση με την τρομερή τραγωδία στο Crocus City Hall και εκφράζουν την έντονη καταδίκη τους για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας».

Έκλεισε την πρώτη της τοποθέτηση στο Telegram λέγοντας πως «Τώρα, όπως δήλωσαν οι ρωσικές αρχές, όλες οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη διάσωση των ανθρώπων. Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα είναι υποχρεωμένη να καταδικάσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα!»

Σε άλλη της ανάρτηση δείχνει ξεκάθαρα τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι «ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν είδε ενδείξεις ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Με ποια βάση οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον εξάγουν συμπεράσματα εν μέσω της τραγωδίας για την αθωότητα κάποιου; Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ή είχαν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με αυτό, τότε πρέπει να μεταφερθούν αμέσως στη ρωσική πλευρά.

Και αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, τότε ο Λευκός Οίκος δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει συγχωροχάρτια σε κανέναν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως ανέφερε η ρωσική ηγεσία, θα εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό