18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οργιάζει στην Tesla o «Διευθύνων μερικής απασχόλησης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πακέτο-μαμούθ των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που βάζει στην τσέπη του από την Tesla, καλείται να υπερασπιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 14 Νοεμβρίου, ο Έλον Μασκ, μετά από προσφυγή του μετόχου της εταιρείας Ρίτσαρντ Τορνέτα.

Ο Τορνέτα, που περνά γενεές δεκατέσσερις τον Μασκ, ισχυρίζεται, σύμφωνα με το Reuters, ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έθεσε εύκολους στόχους απόδοσης. Το επίμαχο πακέτο αμοιβών επιτρέπει στον Μασκ να αγοράζει το 1% των μετοχών της Tesla με μεγάλη έκπτωση κάθε φορά που επιτυγχάνονται  οι οικονομικοί στόχοι. Διαφορετικά δεν παίρνει τίποτα. Η Tesla έχει πετύχει 11 από τους 12 στόχους καθώς η αξία της εκτινάχθηκε στα 650 δισεκατομμύρια δολάρια από 50 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της αυξημένης παραγωγής του Model 3, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα

Η δίκη είναι πιθανό να επικεντρωθεί στους ισχυρισμούς του Τορνέτα ότι το πακέτο αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε από διευθυντές, προσκείμενους στο Μασκ, και προωθήθηκε στους μετόχους χωρίς να αποκαλυφθεί ότι τα πρώτα μερίσματα ήταν πιθανό να εκπληρωθούν βάσει εσωτερικών προβλέψεων.

Για παράδειγμα, ο Αντόνιο Γκρασίας,, που περιγράφεται από τον ενάγοντα ως στενός φίλος του Μασκ, και ο οποίος ήταν επικεφαλής διευθυντής από το 2010-19, κατέθεσε το 2021 ότι ο ιδιοκτήτης της Tesla  θα μπορούσε να  την πουλήσει αν ήθελε χωρίς να μπορεί να τον σταματήσει.

Ο Τορνέτα κατηγορεί τον CEO της Tesla, ότι προσάρμοσε το πακέτο ώστε  να χρηματοδοτήσει το όνειρό του να αποικίσει τον Άρη.

Παράλληλα οι δικηγόροι του κάνουν λόγο για «διευθύνοντα σύμβουλο μερικής απασχόλησης», επικαλούμενοι τη μαρτυρία του ίδιου του Μασκ, ότι εργαζόταν Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στην Tesla, και Δευτέρα και Πέμπτη στην εταιρεία πυραύλων SpaceX.

Όπως αναφέρεται στην μύνηση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Ρόμπιν Ντέλχομ, σε ένα email του 2018 προς την Γαμπριελ Τολενάντο,  η οποία τότε ήταν  Chief People Officer της Tesla, ανέφερε  ότι ο «ελάχιστος χρόνος» που βρισκόταν ο Μασκ στην Tesla «γίνονταν όλο και πιο σύντομος»

Την υπόθεση θα εκδικάσει η Κάθλιν ΜακΚορμιν  στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ. Η ίδια επέβλεψε την αγωγή του Twitter κατά του Μασκ που έληξε τον περασμένο μήνα όταν  τελικά έκλεισε η συμφωνία εξαγοράς της αντί 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια εξαγορά την οποία χρηματοδότησε σε μεγάλο βαθμό με τη μετοχή του στην Tesla.

“Ποιος εργάστηκε για ποιον; Ο Έλον Μασκ εργάζεται για το συμβούλιο ή το διοικητικό συμβούλιο για τον Έλον Μασκ”, δήλωσε ο Μινόρ Μάγιερς, καθηγητής στη Νομική Σχολή του UConn.

Ο Μάγιερς υποστηρίζει ότι εάν το πακέτο αποδοχών ακυρωθεί, το διοικητικό συμβούλιο θα μπορούσε απλώς να δημιουργήσει ένα νέο και να το κάνει με την απόφαση της ΜακΚόρμιν να τους καθοδηγεί.

«Τώρα που είναι ιδιοκτήτης του Twitter αποτελεί πρόκληση να του αποσπάσουν την προσοχή, υπέρ της Tesla»

«Πόσα χρήματα χρειάζονται να βάλουν μπροστά σε αυτόν τον τύπο για να τραβήξουν την προσοχή του», τόνισε σκωπτικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό