16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οργή των δικαστών για τον Φαραντούρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Να μαζέψει τη δήλωση του ότι θα ήταν ευχής έργο η ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση, επιχειρεί ο Νίκος Φαραντούρης – σύμβουλος ευρωπαϊκών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη αναφορά. 

Ο κ. Φαραντούρης κάνει λόγο για «μονταζιέρα νούμερο 2» στις δηλώσεις του και επιμένει πως η εισαγγελική έρευνα «απ’ όπου και αν προέρχεται» όπως λέει, μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και σε προσφυγή σε λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Νίκου Φαραντούρη 

« Αλλεργικό σόκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και το πρωθυπουργικό κονγκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση την διολισθαίνουσα καθημερινά Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας απ’ την Κυβέρνηση προκειμένου να μην πέσει φως καθώς και Μονταζιέρα Νο2 για τις δηλώσεις μου ως Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα απ’ όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει».

Η επίμαχη αναφορά του κ. Φαραντούρου στην ευρωπαία Εισαγγελέα στην αρχή του βίντεο Οργή από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων 

Ο κ. Φαραντούρης στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ONE άφησε βαρύτατες αιχμές και για τη δικαιοσύνη και ιδιαίτερα για τον Άρειο Πάγο – προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον κ. Φαραντούρη

Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, μετις οποίες προσβάλλει τους Ανώτατους Δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού. Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό