16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΟΠΕΚΑ: Την Παρασκευή 22/12 η πληρωμή των έκτακτων επιδομάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ημέρα πληρωμής η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 για τα έκτακτα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ύψους 175 εκ. ευρώ, όπως έκανε γνωστό στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα θα γίνουν και οι τακτικές καταβολές των των μηνιαίων επιδομάτων και του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν:

Το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται αυξημένο κατά 150%, ενδεικτικά μία οικογένεια με δύο παιδιά που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβει 350 ευρώ.Για τα Άτομα με Αναπηρία το επίδομα θα ανέλθει στα 200 ευρώ.Όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα λάβουν μισό της μηνιαίας καταβολής ενώ υπενθυμίζεται και η αύξηση του 8% που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο.Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστου Υπερήλικα θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ.

«Στο επίκεντρο της φετινής έκτακτης στήριξης βρίσκεται η ελληνική οικογένεια, τα άτομα με αναπηρία και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, όπως δήλωσε η αρμόδια υπουργός Σοφία Ζαχαράκη και έχει διαμηνύσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό