17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οπαδοί και Ολυμπιακός, ο… κρυπτονίτης του στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Για ένα ακόμη ντέρμπι «αιωνίων», ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε ανοίξει το σκορ στο Καραϊσκάκη με ένα υπέροχο γκολ του Ποντένσε, ωστόσο οι Μπακασέτας και Ιωαννίδης (2) φρόντισαν να πάρει το «τριφύλλι» το τρίποντο στην πρεμιέρα των play off της Super League.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 5 φορές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ο Παναθηναϊκός έχει δύο νίκες (+ μία που πήρε στα χαρτιά λόγω της κροτίδας στο ματς του πρώτου γύρου στο Φάληρο) και δύο ματς έχουν έρθει ισόπαλα, με τους «πράσινους» να παίρνουν πρόκριση στο κύπελλο.

Η προϊστορία του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, όταν υπάρχει κόσμος στην εξέδρα, έχει γίνει… τρομακτικά άσχημη για τους Πειραιώτες. Οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι, έχουν πολλά χρόνια να πανηγυρίσουν μία νίκη επί του Παναθηναϊκού στην έδρα τους. Το νούμερο μπορεί να σοκάρει, αλλά τελευταία φορά που το φαληρικό γήπεδο είχε κόσμο και ο Ολυμπιακός πήρε νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι, ήταν το μακρινό 2016! 

Οι δύο ομάδες, είχαν αγωνιστεί στις 6 Νοεμβρίου εκείνου του έτους, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με γκολ των Μποτία, Ελιουνούσι και Ιντέγε στο πρώτο ημίχρονο, οι Πειραιώτες είχαν πανηγυρίσει τη νίκη με 3-0. Το μόνο κοινό που είχε εκείνη η ομάδα με αυτή του 2023-2024, είναι ο Κώστας Φορτούνης και Παναγιώτης Ρέτσος, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί βασικοί σε εκείνο το ντέρμπι.

Μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 5 φορές τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Ωστόσο τις 4 από αυτές, το γήπεδο ήταν κλειστό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ την πιο πρόσφατη, στα περσινά play off, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τιμωρημένοι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό