15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ομόφυλοι: Ραντεβού στη Βουλή δίνουν τα κόμματα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ραντεβού» την Τετάρτη δίνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ολομέλεια, για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου που δοκιμάζει τη συνοχή των μεγάλων κομμάτων, ολοκληρώθηκε στις συναρμόδιες επιτροπές και παίρνει το δρόμο της ψήφισής της, το πιθανότερο αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Οι γαλάζιοι διαφωνούντες κράτησαν εξαιρετικά χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας να παρέμβουν στις επιτροπές και επιλέγοντας να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. Οι διαρροές στην κεντροδεξιά παράταξη παραμένουν εκτεταμένες, σε αντίθεση με την Κουμουνδούρου, όπου ωστόσο η ισότητα στο γάμο είναι ζήτημα ταυτοτικό και έτσι εξακολουθεί να προκαλεί πονοκέφαλο η στάση ορισμένων βουλευτών, ανάμεσά τους ο Παύλος Πολάκης.

Σημειωτέον, πως η Αθηνά Λινού κατέθεσε τροπολογία για την παρένθετη κύηση, στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου, αναφερόμενη στις παθογένειες που έχουν διαγνωστεί από την εφαρμογή του θεσμού στη χώρα και προτάσσοντας το συμφέρον τόσο των παιδιών, όσο και των γυναικών που κυοφορούν ως παρένθετες.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ μέχρι και την ύστατη στιγμή θα γίνουν προσπάθειες ώστε οι διαφοροποιήσεις να περιοριστούν σε μονοψήφιο αριθμό. Οι βουλευτές αναμένονταν να ανοίξουν τα χαρτιά τους αύριο, κατά την τρίτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για το ζήτημα, ωστόσο τελικώς η συνεδρίαση θα ακυρωθεί, λόγω της κηδείας του πρώην υπουργού της πράσινης παράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις διαφοροποιήσεις και τις εντάσεις στο εσωτερικό των τριών μεγάλων κομμάτων, το νομοσχεδιο θα εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς το υπερφηψηφίζουν επί της αρχής του, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Καταψηφίζουν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ, ενώ «ναι» θα πουν και Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Φωτ. Eurokinissi

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, τολμηρό, αλλά όχι παράτολμο βήμα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η οξύτατη επίθεσή του στο ΚΚΕ, στο οποίο καταλόγισε υποκριτική στάση. «Είναι φύλλο συκής η αντίδρασή σας στην παρένθετη μητρότητα. Δεν έχω ακούσει ποτέ καταδίκη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κούβα που φυλάκιζαν ομόφυλους ανθρώπους», ανέφερε, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ ο υπουργός Επικρατείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό