21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ομοσπονδία της Βραζιλίας για Άλβες και Ρομπίνιο: «Ντροπή αθλητές να νομίζουν ότι η ιδιότητά τους θα τους απαλλάξει από την ευθύνη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας καταδίκασε απερίφραστα τα δύο εγκλήματα που διέπραξαν οι άλλοτε διεθνείς με τη Σελεσάο Ρομπίνιο και Ντάνι Άλβες και στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων.

Οι άλλοτε πρωταγωνιστές των αγωνιστικών χώρων Ρομπίνιο και Ντάνι Άλβες έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα που έχουν κλονίσει τα θεμέλια του αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα. Η Ομοσπονδία της Βραζιλίας πήρε θέση μέσω επίσημης ανακοίνωσης, σημειώνοντας σταθερή στάση κατά της βίας σε όλες τις μορφές της και τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης προς τα θύματα. Όπως αναφέρεται: «οι τελικές ποινές των Ρομπίνιο και Άλβες αντιπροσωπεύουν το κλείσιμο ενός από τα πιο επιζήμια κεφάλαια στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας»!

Η δήλωση υπογραμμίζει την ανάγκη η γενναιότητα των θυμάτων να εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να καταγγέλλουν αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα και να μην σιωπούν μπροστά στην αδικία. Επιπλέον, καλεί όλους τους άνδρες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της βίας, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου ο «machismo» συνεχίζει να επικρατεί.

Η αλληλεγγύη που εξέφρασε η CBF προς τα θύματα των εγκλημάτων που διέπραξαν πρώην παίκτες είναι μια ξεκάθαρη υπενθύμιση ότι το ποδόσφαιρο υπερβαίνει τον ανταγωνισμό στο γήπεδο.

«Όσοι εκπροσωπούν τη Βραζιλία στον αθλητισμό αναμένεται να υπερασπιστούν τις αξίες και τα συναισθήματα μιας ολόκληρης χώρας και είναι ντροπή ορισμένοι αθλητές να πιστεύουν ότι η ιδιότητά τους τους απαλλάσσει από την ευθύνη για τις πράξεις τους»!

Ωστόσο, η Ομοσπονδία της Βραζιλίας δεν σταματά μόνο στην καταδίκη αυτών των πράξεων. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει μια σειρά μέτρων και δράσεων που έχουν αναληφθεί για την καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία γενικότερα.

As condenações definitivas dos jogadores Robson de Souza e Daniel Alves colocam um ponto final em um dos capítulos mais nefastos do futebol brasileiro.

Os dois casos, que envolvem jogadores que foram estrelas da Seleção Brasileira de Futebol, um dos maiores ícones culturais do…

— CBF Futebol (@CBF_Futebol) March 22, 2024Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων

Οι τελευταίες καταδίκες των παικτών Ρόμπσον ντε Σόουζα και Ντάνιελ Άλβες έβαλαν τέλος σε ένα από τα πιο καταστροφικά κεφάλαια στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Οι δύο υποθέσεις, που αφορούν παίκτες που ήταν αστέρια της ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, μιας από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εικόνες της χώρας μας, δεν μπορούν να τελειώσουν με την καταδίκη των δύο ενόχων.

Είναι σημαντικό η γενναία στάση των θυμάτων να εμπνέει όλο και περισσότερες γυναίκες να μην σιωπούν μπροστά σε φρικαλεότητες αυτής της τάξης. Περισσότερο από αυτό: σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί η ματαιοδοξία, εμείς, οι άνδρες, πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουμε όχι μόνο τη σεξουαλική βία, αλλά και κάθε είδους βία.

Η CBF, όλοι οι διευθυντές της και η τεχνική επιτροπή της Εθνικής Βραζιλίας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των δύο εγκλημάτων που διέπραξαν οι πρώην παίκτες. Η κίτρινη φανέλα που φορούν οι Βραζιλιάνοι αθλητές στο γήπεδο είναι κάτι παραπάνω από μια στολή. Ακριβώς όπως το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άθλημα για τη Βραζιλία.

Εναπόκειται σε αυτούς που το φορούν να υπερασπιστούν τα συναισθήματα και τις αξίες μιας ολόκληρης χώρας που εκπροσωπείται εκεί. Είναι ντροπή ένας αθλητής να αισθάνεται άνετα να διαπράττει αυτού του είδους τα εγκλήματα, πιστεύοντας ότι αυτό που πέτυχε μέσω του αθλητισμού θα τον προστατεύσει κατά κάποιο τρόπο από κάθε τιμωρία»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό