20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ομαλή η μετάβαση στο Nintendo Switch 2 χάριν στα Nintendo Accounts

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ενδείξεις για την παρουσίαση του Nintendo Switch 2 μέσα στο 2024 έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η Nintendo αποφεύγει σθεναρά τις όποιες επίσημες τοποθετήσεις για το θέμα, ενώ συνεχίζει ακάθεκτη τις δυνατές κυκλοφορίες για το υπάρχον Nintendo Switch (π.χ. το εξαιρετικό Super Mario Bros. Wonder για το οποίο ετοιμάζουμε και το σχετικό review).

Αργά ή γρήγορα θα δούμε την επόμενη γενιά της παιχνιδοκονσόλας, η οποία σε τεχνικό επίπεδο δύσκολα θα φτάσει τους ανταγωνιστές της, αλλά ποτέ δεν ήταν αυτός ο αυτοσκοπός της Nintendo που καταφέρνει να σημειώνει τρομερές πωλήσεις χάριν στην fun to play φιλοσοφία της. Γι’ αυτό, λοιπόν, οι κάτοχοι του Nintendo Switch ανησυχούν περισσότερο για την συμβατότητα της νέας παιχνιδοκονσόλας με τους τίτλους της προηγούμενης γενιάς.

Εδώ έρχεται να δώσει μια καλή είδηση ο πρόεδρος της Nintendo of America, Doug Bowser, ο οποίος μπορεί να μην αποκάλυψε τίποτα για το Nintendo Switch 2 στη συνέντευξη του στο Inverse, αλλά καθησύχασε τους gamers αναφέροντας πως έχουν ήδη προνοήσει για το μέλλον ούτως ώστε η μετάβαση από τη μία γενιά στην άλλη να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται.

Συγκεκριμένα, ο Bowser παραδέχτηκε πως στις προηγούμενες μεταβάσεις από τη μία παιχνιδοκονσόλα της Nintendo στην άλλη (π.χ. από το Wii U στο Switch) έπρεπε να στήνουν από την αρχή ένα ολοκαίνουργιο σύστημα λογαριασμών για τους χρήστες. Αυτό λύθηκε με την έλευση του Nintendo Account που γνωρίσαμε στο Nintendo Switch και ενδεχομένως αυτό μεταφράζεται στην εύκολη αξιοποίηση των ψηφιακά αγορασμένων τίτλων του εκάστοτε λογαριασμού στην επόμενη γενιά.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, είχε ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν νέα παιχνίδια για το Nintendo Switch μέχρι τα τέλη του 2025, άρα εάν μέχρι τότε έχει κυκλοφορήσει και το Nintendo Switch 2 θεωρούμε δεδομένο πως θα υποστηρίζει όλα τα games της υπάρχουσας γενιάς.

Από προηγούμενες φήμες – διαρροές έχει ακουστεί πως το Nintendo Switch 2 θα διαθέτει οθόνη LCD (αντί για OLED), 12GB μνήμη RAM (τριπλάσια από αυτήν του original και μεγαλύτερη από το Xbox Series S που διαθέτει 10GB), θα υποστηρίζει τα cartridges του original και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό