23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ομάδα ταξίδεψε 7.000 χλμ για το Κύπελλο Γαλλίας και έφαγε… 12 γκολ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Κύπελλο Γαλλίας προσέφερε μία από τις πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες ιστορίες που θα διαβάσει κανείς. Η Λιλ κληρώθηκε στη φάση των «32» του θεσμού με την Γκόλντεν Λάιον, ομάδα η οποία βρίσκεται και αγωνίζεται στη… Μαρτινίκη, ένα γαλλικό νησάκι στη Βόρεια & Κεντρική Αμερική. Λίγο πιο βόρεια από το Τρινιντάντ & Τομπάγκο επί της ουσίας.

Αυτός ο μικρός σύλλογος μολονότι αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα, έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στο Κύπελλο Γαλλίας. Μετά από μία εξαιρετική πορεία κατάφερε να φτάσει στον 8ο γύρο της διοργάνωσης και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Λιλ, ομάδα φυσικά που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας.

Μετά από ένα ταξίδι… 7.000 χλμ, η Γκόλντεν Λάιον έφτασε από τη Μαρτινίκη στη Γαλλία, όπου ηττήθηκε με 12-0 από τη Λιλ! Ωστόσο, αυτό δεν είναι καν το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει χρειαστεί ένας σύλλογος να κάνει φέτος, ώστε να αγωνιστεί στο Κύπελλο. Κι αυτό διότι η Τιονβίλ, ομάδα της 5ης κατηγορίας της χώρας υποδέχθηκε στο «σπίτι» της την Χιεντζέν Σπορ, η οποία εδρεύει στη Νέα Καληδονία, ένα νησάκι βορειοανατολικά της Αυστραλίας, στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Χιεντζέν Σπορ είναι μία καλή ομάδα, που είχε κατακτήσει κιόλας το Champions League Ωκεανίας το 2019 και είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Γι’ αυτό, ώστε να παίξει στο Κύπελλο, η Τιονβίλ πήγε αεροπορικώς από τη Γαλλία στη Σιγκαπούρη κι από εκεί στη Νέα Καληδονία, σε ένα ταξίδι που διήρκησε 25 ώρες, διανύοντας 9.000 χλμ!

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι παίκτες της πήραν… ρεπό από τις κανονικές δουλειές τους, καθώς φυσικά και δεν είναι επαγγελματίες, ενώ η γαλλική ομοσπονδία κάλυψε για όλα τα έξοδα, ώστε να μην… χρεοκοπήσει το κλαμπ. Εν τέλει, νίκησε με 4-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου κληρώθηκε με τη Μαρσέιγ. Ακραίο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό