19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός: Οι «Fantastic Five» που κέρδισαν με 19 πόντους την Παρτίζαν σε 8’30”

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός βρήκε μία σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Παρτίζαν και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στην πεντάδα που κέρδισε με 29-10 στο επιμέρους σκορ τους Σέρβους μέσα σε 8’30”.

Οι βολές του Ζακ ΛεΝτέι σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη διαφορά για την Παρτίζαν. Οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα με 53-67, 11’52’’ πριν ακούσουν την τελική κόρνα της λήξης και ο Ολυμπιακός έψαχνε μια μεγάλη ιδέα για να υποστηρίξει τη μεγάλη ανατροπή. Όπως στο ΟΑΚΑ την 1η αγωνιστική, έτσι και απέναντι στην Παρτίζαν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επηρεασμένος και από τις απουσίες, έκλεισε το rotation.

Ο Λαρεντζάκης περνάει στο παρκέ, ο Παπανικολάου μετακομίζει στο «4» δίπλα στον Μιλουτίνοφ και ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε σχήμα… καμικάζι. Με πίεση στην μπάλα και δύο χειριστές, τους Γουόκαπ και Γκος, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με Μπαρτσελόνα και Αρμάνι, ένεκα του τραυματισμού του δευτέρου.

Με αυτήν την πεντάδα άλλωστε έκανε και τη διαφορά. Ο Γκος βοήθησε στις αποφάσεις, αποφορτίζοντας τον Γουόκαπ, ο Λαρεντζάκης πέτυχε μεγάλα σουτ, των οποίων την αξία μεγάλωσαν οι 9/9 βολές του, αναγκάζοντας τον Μάικ Τζέιμς να σχολιάσει την «καρδιά» του στο τουίτερ. Οι 19 του πόντοι ήρθαν ως X-Factor μαζί με τη δουλειά του στην άμυνα και ο Ολυμπιακός έφερε τούμπα την εις βάρος του κατάσταση.

Σκορ με ποιον τρόπο; Με τα αγαπημένα του catch n’ shoot φυσικά. Ο Λαρεντζάκης έβαλε δύο τέτοια σουτ παίρνοντας 6 πόντους από τέτοιες καταστάσεις, ενώ προσέθεσε και άλλους 5 στον αιφνιδιασμό. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα με τον χαμηλότερο ρυθμό όσον αφορά τις κατοχές, μέχρι την 4η αγωνιστική. Κάτι πολύ λογικό μιας και οι τραυματισμοί τον άφησαν χωρίς ανάσες.

Κόντρα στην Παρτίζαν σκόραρε 20 πόντους σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού μέσα σε 11 κατοχές, ενώ στα τρία πρώτα ματς το αντίστοιχο νούμερο ήταν 17 σε 17. Αντιλαμβάνεται κανείς τη διαφορά, αλλά και την προσφορά του Λαρεντζάκη, που πέτυχε τους 5 από αυτούς τους 20 στο transition.

Το σκοράρισμα του Λαρεντζάκη με την Παρτίζαν

Catch n’ shoot: 6 πόντοι / 3 κατοχέςTransition: 5 πόντοι / 2 κατοχέςΕπιθετικά ριμπάουντ: 2 πόντοι / 1 κατοχήΤο Shot Chart του Λαρεντζάκη απέναντι στην ΠαρτίζανΗ πεντάδα του +19 για τον Ολυμπιακό

Στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά και στην παράταση, το μοναδικό πρόσωπο που άλλαξε από την πεντάδα του Ολυμπιακού ήταν ο σέντερ του. Φαλ και Μιλουτίνοφ έπαιξαν μεταξύ τους για μία θέση, με τον Σέρβο να περνά εκτός 7’07’’ πριν το φινάλε, με τη διαφορά να έχει μαζευτεί στο 69-73 και να επιστρέφει με 1’01’’ για το τέλος της κανονικής περιόδου, όταν ο Σμάιλαγκιτς είχε προλάβει να διαμορφώσει το 79-82.

Αυτή η πεντάδα δεν άλλαξε (πλην ελαχίστων δευτερολέπτων στις τελευταίες άμυνες με τον Κάνααν αντί του Γουόκαπ) έκτοτε και ο Ολυμπιακός έφτασε ως την ανατροπή. Οι… Fantastic-5 του δεν έκλεισαν απλά τον ορίζοντα για να πετύχουν την ανατροπή, αλλά έγραψαν ένα απίθανο νούμερο. Στα 8’32’’ που βρέθηκαν στο παρκέ, κατέγραψαν ένα μαγικό +19. Οι «ερυθρόλευκοι» με την πεντάδα των Γουόκαπ, Γκος, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ έκαναν… σκόνη την Παρτίζαν, κερδίζοντάς της στο επιμέρους σκορ με 19 πόντους σε 8,5 λεπτά.

Χαρακτηριστικό πως οδήγησαν σε 5 λάθη τους Σέρβους, κάτι που έφερε τρεις παραπάνω κατοχές στον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα, 19 έναντι 16. Το επιμέρους σκορ της πεντάδας σταμάτησε στο 29-10, με τον Ολυμπιακό να μετράει 4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 15/16 βολές, την ώρα που η ομάδα του Ομπράντοβιτς έγραψε αντίστοιχα 5/8 και 0/2, μην μπορώντας να δει καν το καλάθι.

Σε αυτό το διάστημα μάλιστα η Παρτίζαν δεν έδωσε καμία ασίστ, έναντι 4 των Πειραιωτών, που ανανέωσαν 2 φορές την κατοχή έναντι μίας, ενώ έκλεψαν και τρεις φορές την μπάλα, οδηγώντας σε… ασφυξία την επίθεση των Σέρβων, που βασίστηκε μόνο σε κάποια μεγάλα σουτ κυρίως του Πάντερ.

Το Shot Chart του Ολυμπιακού κόντρα στην Παρτίζαν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό