16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός: Η… δεύτερη θέση του Ντόι που μπορεί να δώσει λύσεις (s)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο 20χρονος Ανδρέας Ντόι, που σκόραρε ένα εξαιρετικό γκολ με τον ΠΑΣ, είχε δοκιμαστεί στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά και λίγο πριν σε μία άλλη θέση, που κανονικά είναι η φυσική του.

Ο Ανδρέας Ντόι στα 20 του χρόνια παραμένει μία σταθερά στο ρόστερ του Ολυμπιακού σε σχέση με το κέντρο της άμυνάς του, παρότι στόπερ έγινε λόγω Μίτσελ (με την απόφαση του Ισπανού τεχνικού να τον ανεβάσει από τη β’ ομάδα και να τον βάλει σέντερ μπακ). Ο διεθνής σέντερ μπακ κανονικά είναι αμυντικός χαφ. Αυτή είναι η φυσική του θέση.

Μία θέση στην οποία στο περιθώριο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού – ενόψει της απαιτητικής χρονιάς που θα ακολουθούσε – είχε δοκιμαστεί από τον προηγούμενο τεχνικό, Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Τότε ο νεαρός Ντόι είχε παίξει ως εξάρι αλλά και σαν στόπερ με τη Σλοβάτσκο και είχε αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ και με τη Νόρτζελαντ με τον ίδιο να τονίζει πώς αυτό που επιζητά είναι το να παίζει και δεν τον… καίει το που.

Ανδρέας Ντόη: «Τι αμυντικό χαφ, τι στόπερ, δεν έχω θέμα, θέλω μόνο να παίζω».

To Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της @novibet! #OlympiacosFC pic.twitter.com/RYjRLzmyWF

gazzetta.gr (@gazzetta_gr) July 8, 2023

Μετά το ματς με τους Τσέχους ο 20χρονος Ερυθρόλευκος είχε στους απεσταλμένους του Τύπου στην Αυστρία και σε ερώτηση για τις θέσεις του ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας: «Τι στόπερ, τι αμυντικό χαφ, δεν έχω θέμα, θέλω να παίζω. Θα παίζω όπου θέλει η ομάδα. Και τις δύο θέσεις μου έχει ζητήσει (ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ), το έχω συζητήσει μαζί του, δεν έχω θέμα».

Στη συνέχεια ο Ντόι είχε χρησιμοποιηθεί στο κέντρο και στο εκτός έδρας 1-1 με τη Γκενκ. Με δεδομένη την έλευση των Κάρμο και Αμπι αλλά και την πιθανότητα να χρειαστούν έξτρα βοήθειες στο κέντρο ο Ανδρέας Ντόι μπορεί να δώσει λύσεις ως εξάρι, που είναι και η θέση απ’ όπου ξεκίνησε. Η κλασική του θέση.

Τα γκολ του 𝚯𝚸𝚼𝚲𝚶𝚼 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ντόη ​Ναβάρο ​Γιόβετιτς pic.twitter.com/EuJ00jYn6J

Olympiacos FC (@olympiacosfc) January 29, 2024

Ο Ντόι φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία του Wyscout έχει 2.117 λεπτά με την ομάδα του, τον Ολυμπιακό με 1 γκολ, τη γκολάρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήγε απευθείας στον Βρουσάι για να το πανηγυρίσουν αρχικά οι δυό τους μαζί. Έχει ποσοστό 79.2% στις ντρίμπλες, 58.6% στις κερδισμένες μονομαχίες και 54.4% στις εναέριες μάχες του. Ο εν λόγω στόπερ το τελευταίο διάστημα γενικά έχει παρουσιάσει καλά δείγματα γραφής και σίγουρα βάζει… δύσκολα στον Καρβαλιάλ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου υπάρχουν ως βασικές επιλογές και αυτές των Ρέτσου και Κάρμο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό