17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκε η «Οδύσσεια» Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο

Ειδήσεις Ελλάδα

Με στόχο την συνεχή αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συντονισμένες ασκήσεις επί ρεαλιστικών σεναρίων ανάμεσα σε Έλληνες και Αμερικανούς κομάντος.

Στο πλαίσιο αυτό, νέα διμερής συνεκπαίδευση μεταξύ ανδρών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και της 26th Marine Expeditionary Unit (MEU) με την κωδική ονομασία «Odyssey Encore», πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Πιερίας.

Η συνεκπαίδευση, η οποία είναι τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), επικεντρώθηκε στην σχεδίαση και διεξαγωγή αντικειμένων αμφίβιων επιχειρήσεων και εκτέλεσης συνδυασμένων πυρών υποστήριξης.

Κατά την διάρκειά της, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνέργειας, στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδος και ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο τους με σκοπό -μεταξύ άλλων- την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

«Odyssey Encore»

Σύμφωνα με ανακοίνωση τoυ αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται μια άσκηση διατήρησης ετοιμότητας της Ομάδας Μάχης Πεζοναυτών (MAGTF), η οποία διασφαλίζει ότι η 26th MEU διατηρεί τις προηγμένες δεξιότητες και τις επιχειρησιακές ικανότητες που απαιτούνται για την ταχεία ανταπόκριση σε οποιαδήποτε κρίση ή άλλες αναδυόμενες απαιτήσεις στις περιοχές όπου αναπτύσσεται τόσο ο 6ος όσο και ο 5ος Στόλος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Μετά την εκπαίδευση στη θάλασσα τις τελευταίες 100 ημέρες, αυτή η άσκηση μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε όλο το εύρος και το βάθος των επιχειρησιακών δυνατοτήτων μας», δήλωσε ο συνταγματάρχης Dennis “Dolf” Sampson, διοικητής της 26ης MEU.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά με την Ελληνική 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό