18.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκε η διάσωση των Ελβετών που είχαν εγκλωβιστεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με το ζευγάρι Ελβετών που είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο στο φαράγγι του Γοργοποτάμου καθώς γύρω στις 10:30 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική, με τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ζευγαριού από την Ελβετία είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τρίτης, με τα δύο άτομα να καθηλώνονται σε δύσβατο σπηλαιώδες σημείο, γεμάτο βράχια, όταν η γυναίκα έσπασε το πόδι της, ενώ προσπαθούσαν να κάνουν κατάβαση στο φαράγγι.

Το ζευγάρι κάλεσε σε βοήθεια μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους. Μετά από πολύωρες προσπάθειες, το ζευγάρι εντοπίστηκε τελικά με τη βοήθεια drone και στη συνέχεια η 7η ΕΜΑΚ σε συνεργασία με την 1η και την 8η ΕΜΑΚ ξεκίνησαν τις προσπάθειες για την προσέγγιση των δύο Ελβετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του lamianow.gr, ένας ιδιώτης εκπαιδευτής καταρρίχησης που γνώριζε καλά τη μορφολογία της περιοχής βοήθησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την ευκολότερη κατάβαση στο φαράγγι.

Τo ελικόπτερο μετέφερε τους δύο Ελβετούς στο ΚΕΥΠ και από εκεί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με τις Ο.Ο.Ε.Δ. της 1ης, 7ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό