21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τα φιλικά του στη Μεγάλη Βρετανία – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το δεύτερό του φιλικό στη Μεγάλη Βρετανία έδωσε ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αντιμετωπίζοντας αρχικά τη Ρέιντζερς στη Σκωτία και τη Νόριτς στην Αγγλία. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη Ρέιντζερς εκτός έδρας με 3-1, ενώ στην Αγγλία ηττήθηκαν με 2-0, με τον τεχνικό της ομάδας Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κάνει τις δοκιμές που ήθελε ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Στην αναμέτρηση με την αγγλική Νόριτς, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 με τα γκολ των ΜακΛίν και Σάργκεντ στο 20′ και 49′ αντίστοιχα.

Στο πρώτο μέρος του φιλικού με τη Νόριτς, ο Ολυμπιακός μπήκε με το γνωστό τρόπο που έχει δείξει στα μέχρι τώρα φιλικά του, πίεση ψηλά και να προσπαθεί να «χτυπήσει» τον αντίπαλό του σε αντεπιθέσεις με «βαθιές» μπαλιές. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί οι οποίοι μπόρεσαν να προηγηθούν στο παιχνίδι, με έναν τυχερό τρόπο. Στο 20′ ο ΜακΛίν έκανε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Μπουχαλάκη και να αλλάζει πορεία, με τον Τζολάκη να προσπαθεί να αντιδράσει και παρά το γεγονός ότι κατάφερε έστω και λίγο να ακουμπήσει την μπάλα δεν μπόρεσε όμως να τη βγάλει από την εστία του και έτσι έγινε το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στο ίδιο πλάνο πιέζοντας τη Νόριτς ψηλά και αναγκάζοντάς την σε αρκετά σημεία του ημιχρόνου να κάνει λάθη στην ανάπτυξή της, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση για να απειλήσουν και να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Έτσι έμεινε το 1-0 υπέρ της Νόριτς στο πρώτο μέρος της φιλικής αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά και είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 48′ όταν ο Φορτούνης είδε την κίνηση του Βρουσάι, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα έξω από την αντίπαλη εστία. Στην αμέσως επόμενη φάση και κόντρα στη ροή των πρώτων λεπτών του δεύτερου μέρους, στο 49′ η Νόριτς διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Ρόου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ντάφι πήρε σε πρώτο χρόνο την κεφάλια και στη συνέχεια ο Σάργκεντ σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Δυο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 51’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ και έτσι έμεινε το 2-0 στο ματς. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη συνέχεια πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε ευκαιρίες.

Αρχικά στο 57’ ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα με το σουτ που επιχείρησε να σταματάει στην αγκαλιά του Γκαν, ενώ στο 63’ μετά από σέντρα του Φορτούνη η κεφάλια του Φρέιρε, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, δεν απείλησε τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 86′, ο Ρόου σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε ξανά αυτήν τη φορά ως επιθετικό φάουλ επάνω στον Ανδρούτσο.

Έτσι έμεινε το 2-0 και ο Ολυμπιακός ολοκληρώνοντας τα φιλικά του στη Μεγάλη Βρετανία με μία νίκη κόντρα στη Ρέιντζερς (3-1) και μία ήττα από τη Νόριτς (2-0) επιστρέφει στην Ελλάδα.

Νόριτς (Ντ. Βάγκνερ): Γκαν, Στέισι (60’ Φίσερ), Ντάφι (75’ ΜακΚάλουμ), Γκίμπσον (46’ Ομομπαμιντέλε), Γιαννούλης (60’ Πλατσέτα), Σάρα (60’ Νούνιες), ΜακΛιν, Φάσναχτ (46’ Ρόου), Ερνάντες (60’ Σπρίντζετ), Σάρτζεντ (60’ Ίνταχ), Μπαρνς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντ. Μαρτίνεθ): Τζολάκης, Ραμόν, Ρέτσος, Ντόη (59’ Φρέιρε), Ροντινέι (46’ Ανδρούτσος), Ιμπόρα (72’ Χουάνγκ), Μπουχαλάκης (59’ Μ. Καμαρά) ,Αγκ. Καμαρά (46’ Φορτούνης), Βρουσάι (59’ Καρβάλιο) , Μασούρας (59’ Ελ Αραμπί), Μπιέλ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό