18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ολλανδός ερευνητής προειδοποιεί την Ελλάδα για μεγάλο σεισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για την Ελλάδα ο Ολλανδός ερευνητής, Φρανκ Χούγκερμπετς, αναφορικά με τον ενδεχόμενο ενός σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ.

Ο Χούγκερμπετς, ανέφερε πως υπάρχει μέτρια σεισμική δραστηριότητα στα άκρα του ελληνικού τόξου και συγκεκριμένα από τα νοτιοδυτικά της Κρήτης μέχρι και ανοιχτά της Κύπρου. Ο Ολλανδός κάνει και αναφορά στον μεγάλο σεισμό που είχε γίνει το 365 μ. Χ. νοτιοδυτικά της Κρήτης με μέγεθος 8,6 Ρίχτερ θέλοντας να τονίσει τη σεισμική δυναμική του ρήγματος.

Ο Χούγκερμπετς προβλέπει, όπως αναφέρει ο ίδιος, τους σεισμούς με βάση τις κινήσεις των πλανητών.

Σχετικά με την Ελλάδα ο Χούγκερμπετς, εξηγεί ότι ο σεισμός νοτιοδυτικά της Κρήτης το 365 μ.Χ. έγινε με την ανατολή του ήλιου και ενώ κορυφώνονταν πλανητικές κινήσεις σε συνδυασμό και με πανσέληνο!

Moderate activity occurred in the Eastern Mediterranean on both sides of the Hellenic Arc, which has great earthquake potential. In the year 365 an estimated M 8.6 tremor occurred southwest of #Crete. Though strong tremors occur more often to the North (#Greece, #Turkey). #Cyprus pic.twitter.com/RL6Uf2gpPC

— Frank Hoogerbeets (@hogrbe) October 25, 2023

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός, είχε «προβλέψει» τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία τον Φεβρουάριο του 2023, μεγέθους 7,8 και 7,7 Ρίχτερ αντίστοιχα



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό