19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολλανδία 15-10: Άνετα στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πόλο με φόντο το μετάλλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της απέναντι στην Ολλανδία στα playoffs του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο ανδρών και με τη νίκη της προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία την Παρασκευή.

Η Ελλάδα απέδειξε στην πισίνα τη διαφορά ποιότητας από την Ολλανδία και επιβλήθηκε με 15-10 στο Ζάγκρεμπ για τα playoffs του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο ανδρών, με συνέπεια να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου (17:30, ΕΡΤ3, live από το SPORT24) την οικοδέσποινα Κροατία και θα κυνηγήσει το αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά σε ένα μετάλλιο.

Η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο τον παίκτη παραπάνω στο 1ο οκτάλεπτο, με τα τέρματα των Ντίνου Γενηδουνιά, Αλέξανδρου Παπαναστασίου και Άγγελου Βλαχόπουλου. Οι Ολλανδοί είχαν σε μεγάλη μέρα τον πρώτο σκόρερ τους, Λαρς τεν Μπρουκ, ο οποίος δυσκόλεψε πολύ την ελληνική ομάδα. Όταν δεν σκόραρε εκείνος, το έκανε ο Κας τε Ρίλε, που αποδείχθηκε στα επόμενα οκτάλεπτα ακόμα μεγαλύτερη πηγή κινδύνου.

Οι Βλαχόπουλος, Γενηδουνιάς και Κώστας Κάκαρης αύξησαν τη διαφορά των δύο ομάδων στη συνέχεια, όμως οι Ολλανδοί έβρισκαν τρόπο να μην αφήσουν την Ελλάδα να ξεφύγει στο σκορ. Οι Γενηδουνιάς και Γιάννης Φουντούλης έγραψαν το 8-4 νωρίς στο 2ο οκτάλεπτο, και από το πέναλτι του Στέλιου Αργυρόπουλου Κανακάκη και το γκολ του Δημήτρη Σκουμπάκη έγινε το 10-5.

Το αργό transition στην άμυνα για την Ελλάδα κράτησε τους Ολλανδούς στο παιχνίδι. Το τέταρτο γκολ του Γενηδουνιά έγραψε το 11-6, όμως οι Ολλανδοί μείωσαν σε 11-8. Για περίπου 3,5 λεπτά η Ολλανδία ήλπιζε σε περαιτέρω προσέγγιση της Ελλάδας, όμως ο Σκουμπάκης έγραψε το 12-8 του 3ου οκταλέπτου.

Το 4ο οκτάλεπτο άρχισε με τη δεύτερη αποβολή με αντικατάσταση των Ολλανδών και γκολ του Ζαννή Αλαφραγκή, με συνέπεια το momentum να είναι ξεκάθαρα για την Ελλάδα. Ο Γιώργος Δερβίσης σκόραρε σε παίκτη παραπάνω λίγο αργότερα, όμως αμέσως μετά αποβλήθηκε με αντικατάσταση και θα απουσιάσει από τον προημιτελικό (ύστερα από την τελευταία αλλαγή κανονισμών).

Ο Γενηδουνιάς με το πέμπτο τέρμα του στον αγώνα και το ένατο στο τουρνουά διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που βρίσκει την Ελλάδα στα προημιτελικά, να αγωνίζεται με την Κροατία για να φτάσει πιο κοντά στον μεγάλο στόχο.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2
ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Χόισμανς, Γκμπανταμάσι 1, Φαν ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν Άιπερεν, Φαν ντερ Βέιντεν 1, Τε Ρίλε 4, Νίσπελινγκ 1, Μούλερ, Ντε Βερντ 1, Κόπμαν, Τεν Μπρουκ 2, Βέστερφελντ

Τα αποτελέσματα των playoffs

Γαλλία – Σερβία 10-14
Μαυροβούνιο – Γερμανία 10-5
Ελλάδα – Ολλανδία 15-10
Γεωργία – Ρουμανία 11-18

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

12/01 14:00 Ουγγαρία – Σερβία
12/01 15:30 Ισπανία – Ρουμανία
12/01 17:30 Κροατία – Ελλάδα
12/01 19:15 Ιταλία – Μαυροβούνιο

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Ισπανία ή Ρουμανία – Ιταλία ή Μαυροβούνιο
Ουγγαρία ή Σερβία – Κροατία ή Ελλάδα

Ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 17:30 και ο μεγάλος τελικός την ίδια μέρα στις 21:15.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό