16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι Spice Girls δημοσίευσαν σπάνια πλάνα από τις πρώτες οντισιόν τους το 1994

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα σπάνιο στιγμιότυπο από τις οντισιόν του βρετανικού ποπ συγκροτήματος Spice Girls. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 30 ετών από την ίδρυση του γυναικείου γκρουπ.

Το βρετανικό ποπ συγκρότημα δημιουργήθηκε πριν από τρεις δεκαετίες, το 1994 και σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να κατακτήσει με τις μελωδίες του τόσο τα βρετανικά όσο και τα παγκόσμια charts.

Οι Victoria Adams – Posh Spice, Emma Bunton – Baby Spice, Geri Halliwell – Ginger Spice, Melanie Brown (γνωστή και ως Mel B)- Scary Spice και η Melanie Chisholm (Mel C)- Sport Spice άφησαν χαραγμένο το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο πεντάγραμμα διότι εκπροσωπούσαν μια εικόνα της γυναικείας χειραφέτησης αλλά και της γυναικείας αλληλεγγύης. 

Υπό τους ήχους του τραγουδιού Wannabe με το οποίο συστήθηκαν στο κοινό και έγιναν γνωστές, το βίντεο δείχνει παλιά πλάνα των πέντε κοριτσιών, πριν γίνουν διάσημες, να γελούν και να αστειεύονται μαζί καθώς έκαναν πρόβα τις χορογραφίες τους.

“Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις πρώτες οντισιόν των Spice Girls ! Αυτό που ξεκίνησε το 1994 μετατράπηκε σε ένα εκπληκτικό ταξίδι, πολύ πέρα ​​από οτιδήποτε μπορούσαμε να φανταστούμε. Ευχαριστούμε τους θαυμαστές μας για την υποστήριξή τους από την πρώτη μέρα # Η φιλία ποτέ δεν τελειώνει”.

Το Wannabe κυκλοφόρησε τελικά τον Ιούλιο του 1996 και έμεινε για πολλές εβδομάδες στο νούμερο ένα των τσαρτς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα ετήσια μουσικά βραβεία εκείνης της χρονιάς κέρδισε εκείνο του καλύτερου σινγκλ.

Συνολικά, το εν λόγω συγκρότημα σημείωσε πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία βρετανικά συγκροτήματα στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Τα κορίτσια διαλύθηκαν για πρώτη φορά το 2000 με την αποχώρηση της Gery Halliwell ωστόσο επανενώθηκαν το 2007 για μια τεράστια παγκόσμια περιοδεία.

Ακολούθησε μια ειδική εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και υπήρξε μια δεύτερη περιοδεία επανασύνδεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία το 2019, στην οποία η Victoria Beckham δεν συμμετείχε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων με τον οίκο μόδας της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό