15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι Beatles «ζωντανεύουν» ξανά χάρη στην τεχνολογία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην παρουσίαση του «τελευταίου τραγουδιού» των Beatles που τιτλοφορείται «Now and Then» και ηχογραφήθηκε χάρη στην βοήθεια της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα της τεχνητής νοημοσύνης προχώρησε την Πέμπτη η πλατφόρμα Spotify.

Όπως αποκάλυψαν τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος Paul Mcartney και Ringo Starr σε μια συνέντευξη – ντοκιμαντέρ «Get Back» που παραχώρησαν μέσω της πλατφόρμας Youtube, όλα οφείλονται σε μια κασέτα που βρέθηκε στο διαμέρισμα του Τζων Λένον στη Νέα Υόρκη από την οποία κατάφεραν να καθαρίσουν τη φωνή του και να ηχογραφήσουν ξανά ένα τραγούδι που είχε μείνει ημιτελές. Μάλιστα χάρη στην τεχνική ομάδα που ανέλαβε το έργο, το τραγούδι κυκλοφόρησε με πραγματικές εικόνες της ηχογράφησης του τελευταίου άλμπουμ των Beatles.

Μετά τον θάνατο και του Χάρισσον, o Πωλ Μακάρτνεϊ απογοητεύτηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω. Είχε πειστεί ότι το τραγούδι πρέπει να κυκλοφορήσει. Όπως λέει ο Σταρ σε κάποιο σημείο του ντοκιμαντέρ «Ο Πωλ μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ήθελε να δουλέψει στο «Now and then. Έπαιζε μπάσο και έπαιζα ντραμς» ενώ τα μέρη της κιθάρας που ηχογραφήθηκαν από τον Χάρισον το 1995 κρατήθηκαν και προστέθηκαν διασκευές του με μερικούς μουσικούς από τους οποίους κρυβόταν ότι έπαιζαν ένα κομμάτι των Beatles.

Ο γιος του Lennon, Sean, είναι πεπεισμένος ότι ο πατέρας του, λόγω της καινοτόμου και πειραματικής φύσης του, θα του άρεσε πολύ η ιδέα να καθαρίσει τη φωνή του από μια παλιά κασέτα και να κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι των Beatles.

Το «Now and then» είναι ίσως το τελευταίο τραγούδι των Beatles. Όλοι δουλέψαμε πάνω σε αυτό, είναι πραγματικά μια ηχογράφηση των Beatles», λέει ο McCartney.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό