23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι «70» για την Πειραιώς, ένα deal με τηλεοπτικό «άρωμα» και οι πρώτοι ένοικοι στο Αρσάκειο – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνωστισμός επενδυτών για συνάντηση με τον Μεγάλου

· Πάνω από 70 διαφορετικά επενδυτές (accounts) μαθαίνουμε πως θα συναντήσει η διοίκηση της Πειραιώς μέχρι τέλος του μήνα.

· Επί ελληνικού αλλά και αμερικανικού εδάφους, στο πλαίσιο του ελληνικού roadshow που διοργανώνει η JP Morgan στα τέλη Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

· Στο μεταξύ, αναποφάσιστοι παραμένουν στο ΤΧΣ σχετικά με το ποσοστό της Πειραιώς που θα διαθέσουν στο επικείμενο placement.

· Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να διατεθεί όλο το 27%, αλλά να κρατηθεί ένα ποσοστό για να διατεθεί αργότερα.

· Το Μαξίμου πάντως, όπως μαθαίνουμε, τάσσεται υπέρ της πλήρους απαγκίστρωσης του ΤΧΣ, ώστε οι τράπεζες να περάσουν εξ’ ολοκλήρου στον ιδιωτικό τομέα.

· Το μομέντουμ χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά ευνοϊκό για τα ελληνικά assets», ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος για τα ελληνικά συμφέροντα.

· Δεν μπορούν να προεξοφλήσουν εάν θα φθάσει το ρεκόρ της Εθνικής, ωστόσο λέγεται πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί…

—————

«Έκλεισαν» οι πρώτες μισθώσεις στη Στοά Αρσακείου

· Σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα πως υπάρχει ισχυρό για την εκμίσθωση των εμπορικών χώρων στο Food Hall που αναμένεται να λειτουργήσει στο Αρσάκειο.

· Μαθαίνουμε ότι ήδη έπεσαν οι πρώτες υπογραφές στα συμβόλαια και έπονται περισσότερα το επόμενο διάστημα όσο προχωράμε στην ολοκλήρωσή του project.

· Οι εργασίες ανακαίνισης προχωρούν κανονικά, με στόχο την έναρξη λειτουργίας το προσεχές φθινόπωρο.

· Θυμίζουμε πως η Legendary Foods μίσθωσε τους χώρους του Αρσακείου Μεγάρου από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για 35 χρόνια μετά από διαγωνισμό.

· Η αναβίωση ενός ιστορικού κι εμβληματικού κτιρίου θα συμβάλλει με τη σειρά της στην ένωση της πλατείας Συντάγματος με την πλατεία Ομονοίας η οποία βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη.

—————-

Νέος ιδιοκτήτης για τα πρώην στούντιο του MEGA

· Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ακινήτου που στέγαζε τα πρώην γραφεία του MEGA στην Μεσογείων.

· Πληροφορούμαστε πως το deal έκλεισε λίγο πριν εκπνεύσει το 2023 και μάλιστα σε τίμημα που ικανοποίησε τον πωλητή (ο αρχικός στόχος ήταν για μίνιμουμ 20 εκατ. ευρώ)

· Πρόκειται για την Bain Capital, η οποία έχει έντονη παρουσία στην εγχώρια κτηματαγορά ενώ συμμετέχει και στον διαγωνισμό του Φορέα Απόκτησης Ακινήτων.

· Ο νέος ιδιοκτήτης έχει εξασφαλισμένο εισόδημα, αφού οι χώροι επιφάνειας 5.500 τ.μ. είναι ήδη μισθωμένοι στην ΔΕΠΑ Υποδομών.

· Θυμίζουμε πως προηγήθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός, ο οποίος προσέλκυσε ισχυρό ενδιαφέρον.

—————

Τι κάνει ο Buffett όταν πέφτει μια μετοχή;

· Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί όλους τους επενδυτές παγκοσμίως και ιστορικά είναι τι κάνει κάποιος όταν μια μετοχή που έχει αγοράσει πέφτει.

· Και πολλοί επικαλούνται τους «μεγάλους».

· Τι μπορεί δηλαδή να κάνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές ιστορικά, όπως ο Warren Buffett;

· Και ένα παράδειγμα είναι η Paramount Global, με τις μετοχές της να υποχωρούν κατά 85% από το προηγούμενο υψηλό της.

· Η Berkshire του Buffett ξεκίνησε για πρώτη φορά να αγοράζει στην Paramount Global το πρώτο τρίμηνο του 2022 και συνέχισε για ακόμη τέσσερα τρίμηνα.

· Πλέον κατέχει πάνω από το 15% της Paramount, ή 1,3 δισ. δολάρια, αλλά σε ερώτηση δημοσιογράφων τον Απρίλιο του 2023 παραδέχτηκε ότι «δεν είναι πραγματικά καλή επιχείρηση».

· Τι θα κάνει;

· Σε ερωτήσεις άλλων επενδυτών έχει απαντήσει: «Θα δούμε τι θα γίνει».

· Άρα περιμένει…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό