23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι 5+1 συμβολικοί σταθμοί του απόλυτου σκόρερ και ρέκορντμαν, Λεμπρόν Τζέιμς

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Αλέκου Χρυσικόπουλου

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έγραψε ιστορία τα ξημερώματα της Κυριακής (03/03), καθώς στην εντός έδρας αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς, έπιασε και την τελευταία κορυφή σκόρερ που του έλειπε και την οποία κανείς δεν είχε φτάσει μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, ο «Βασιλιάς» πέτυχε 26 πόντους και υπερέβη το «φράγμα» των 40.000 πόντων γεγονός που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει στην ιστορία του NBA. Έτσι, ο ηγέτης των «Λιμνανθρώπων» προσέθεσε έναν ακόμα συμβολικό «σταθμό» στο εικοσαετές δρομολόγιό του ως ο απόλυτος σκόρερ της λίγκας.

Ένα δρομολόγιο το οποίο είχε αφετηρία από το Σακραμέντο στις 29 Οκτωβρίου του 2003, όταν ο, ούτε 19χρονος ακόμα, Λεμπρόν άνοιξε λογαριασμό με τους 25 πόντους που πέτυχε στο ντεμπούτο του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τους οποίους ανδρώθηκε.

Σε ηλικία 23 ετών και 59 ημερών, ο «Μπρον» έγινε ο νεαρότερος στην ιστορία που φτάνει τους 10.000 πόντους. Κατόρθωμα που πέτυχε με τη φανέλα του Κλίβελαντ στην έδρα της Βοστώνης στις 27 Φεβρουαρίου του 2008.

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Ιανουρίου του 2013 όταν ο ηγέτης των Μαϊάμι Χιτ, πλέον, έφτανε τους 20.000 με καλάθι στην έδρα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, για να γίνει ο επίσης νεαρότερος που του καταφέρνει και συγκεκριμένα σε ηλικία 28 ετών και 17 ημερών.

Έχοντας επιστρέψει στο αγαπημένο του Κλίβελαντ, γράφει ξανά ιστορία σε εκτός έδρας ματς, αφού μέσα στο Σαν Αντόνιο επί των Σπερς, «σπάει» το φράγμα των 30.000 πόντων, στις 23 Ιανουαρίου του 2018, όντας -μαντέψτε- ο νεαρότερος (33 χρόνων και 24 ημερών) που φτάνει και σε αυτόν τον σταθμό των σκόρερ.

Τέλος, η πιο σημαντική ημερομηνία του Λεμπρόν Τζέιμς ως σκόρερ, ήταν αυτή της 7ης Φεβρουαρίου του 2023, όταν ο ίδιος με τη φανέλα των Λέικερς πλέον, έφτανε τους 38.390 πόντους μετά από ένα παιχνίδι με τους Θάντερ στο Λος Άντζελες, ξεπερνώντας τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στη θέση των κορυφαίων σκόρερ της ιστορίας του ΝΒΑ σε ηλικία 38 ετών και 39 ημερών.

Αξιοσημείωτο δε, πως σε όλες τις περιπτώσεις, πλην των 40.000 πόντων και της ανάδειξής του ως all-time leading scorer πάνω από τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο Λεμπρόν Τζέιμς «έσπαγε» το ένα φράγμα μετά το άλλο (όπως και πέτυχε το πρώτο του καλάθι) σε εκτός έδρας αγώνες, ενώ όσο μεγαλύτερα ήταν τα… κατορθώματα ως σκόρερ που κατέγραφε, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η αποθέωση που γνώριζε από τους φαν των αντιπάλων ομάδων.

Κατορθώματα τα οποία ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα σταματήσουν καθώς σε ηλικία 39 ετών και 62 ημερών, ο ζωντανός θρύλος του παγκοσμίου μπάσκετ συνεχίζει να ανταγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, έχοντας μεταξύ άλλων… διαλύσει τελείως την έννοια της ηλικίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό