19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι 5 κορυφαίες «ατάκες» του θρύλου της διαιτησίας Πιερλουίτζι Κολίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα θεωρείται ευρέως ένας από τους καλύτερους διαιτητές που πέρασαν από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αυτός και η… σφυρίχτρα του σημάδεψαν τον κόσμο του αθλήματος όσο κανένας άλλος . Την Τρίτη (13/02) ο Ιταλός θρύλος γίνεται 64 χρόνων και το Flash.gr θυμάται τις 5 κορυφαίες «ατάκες» του.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για ένα διαιτητή είναι να είναι δίκαιος. Αν δεν είσαι δίκαιος, δεν είσαι καλός διαιτητής»

Για τον Κολίνα η δικαιοσύνη ήταν η κύρια προϋπόθεση που όφειλε κάθε διαιτητής να πληρεί για να μπορεί να πει πως είναι πραγματικά καλός στη δουλειά του. Ο ίδιος χωρίς αμφιβολία τηρούσε τα λεγόμενά του και η ποιότητα που τον διακατείχε αποδείχθηκε αλλεπάλληλες φορές από τον τρόπο που «σφύριζε».

«Ως διαιτητής, πρέπει να είσαι αμερόληπτος και να σέβεσαι και τις δύο ομάδες. Επίσης, πρέπει να μπορείς να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, κάποιες φορές σε κλάσματα του δευτερολέπτου»

Η δουλειά ενός διαιτητή είναι, ως γνωστόν, πολύ απαιτητική. Ο βαθμός ετοιμότητας που επιβάλλεται ώστε να εξελιχθεί το παιχνίδι χωρίς… παρατράγουδα είναι τεράστιος και λίγοι είναι αυτοί που αντέχουν το βάρος της ευθύνης στο πιο υψηλό επίπεδο. Ο Ιταλός, όμως, όχι απλά δεν «λύγιζε» στην πίεση, αλλά το έκανε να φαίνεται και εύκολο.

«Γνωρίζω πάντα ότι μπορεί να κάνω λάθος και είμαι έτοιμος να αλλάξω την απόφασή μου αν δεν είναι σωστή»

Πολλοί είναι αυτοί που λόγω… ξεροκεφαλιάς μπορεί να επιμένουν στην αρχική τους απόφαση, γιατί δεν θέλουν να παραδεχτούν το λάθος τους. Ο Κολίνα δεν ήταν έτσι, η ορθότητα του αποτελέσματος αποτελούσε γι’ αυτόν πιο σημαντικό παράγοντα στο να πάρει μία απόφαση από ότι η προσωπική του «εικόνα».

«Προσπαθούσα πάντα να είμαι «διαφανής» σε αυτό που κάνω και πιστεύω πωςμε έχει βοηθήσει να κερδίσω την εμπιστοσύνη παικτών και προπονητών»

Πράγματι, ο Ιταλός είναι, κατά πολλούς, ο διαιτητής στον οποίο οι ποδοσφαιριστές έδειχναν τον περισσότερο σεβασμό, και αυτό επειδή η δουλειά του χαρακτηριζόταν ανέκαθεν από ακεραιότητα και αμεροληψία απέναντι σε όλους που αντιμετώπιζε.

«Πάντα ήθελα να γίνω διαιτητής, διότι είναι ένας τρόπος να μείνω κοντά στο παιχνίδι που αγαπώ»

Με δηλώσεις όπως αυτή, ο Πιερλουίτζι Κολίνα φρόντιζε να μας υπενθυμίζει το πάθος του για τη δουλειά του, αλλά και για το ίδιο το ποδόσφαιρο, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι μνημονεύεται μέχρι σήμερα ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία.

Άρης Κωνσταντινίδης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό