21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι 19 ελεύθεροι της Super League

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι ίσως το πιο «hot» όνομα μεταξύ όλων των free agents της περσινής Super League. Ο διεθνής γκολκίπερ, εν ενεργεία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έφυγε από τον ΠΑΟΚ ύστερα από μία πενταετία που ήταν στην Τούμπα και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από κάποιο club. Εύλογα προβάλει ως μία πολύ καλή λύση για τα οποιαδήποτε γκολπόστ.

Ελεύθερος είναι ο Νέιτς Βίντμαρ που αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη από τον Ιωνικό αλλά τον είδαμε πού λίγο εν δράση, μόλις σε έναν αγώνα των play outs (το 1-0 του Περιστερίου επί του Ατρόμητου).

Στη θέση του κεντρικού αμυντικού βρίσκουμε παίκτες που προέρχονται από «γεμάτες» χρονιές. Ο Σαλβαδόρ Σάντσες έπαιξε πέρσι 29 ματς στη Super League με τον Ιωνικό και πρόπερσι 26 στο Βόλο, ενώ ευρύτερα ο Αργεντινός στόπερ μετρά την τελευταία διετία 60 εμφανίσεις (2 γκολ) σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα ελεύθερος παραμένει ο Βαχίντ Σελίμοβιτς (30 παιχνίδια με τον ΟΦΗ από το 2020 μέχρι πέρσι), ο Ντιντιέρ Ντελγκάδο που πάντως έπαιξε λίγο με τον Ιωνικό, όπως και ο Λουκάς Βύντρα που δεν έχει αποσαφηνίσει αν θα συνεχίσει ή όχι την τεράστια καριέρα του (672 αγώνες σε συλλογικό επίπεδο).O έμπειρος αμυντικός ήταν από το 2019 μέχρι και πρότινος στη Λαμία.

Η «δεξαμενή» των ελεύθερων έχει τόσο δεξιούς όσο και αριστερούς ακραίους οπισθοφύλακες, αρκετοί μάλιστα εκ των οποίων «κουβαλούν» μεγάλη εμπειρία. Οπως ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος των επτά σερί σεζόν στην Super League που έλυσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο. Free agent είναι και ο Ντάνι Καστελιάνο, περσινός του συμπαίκτης στο Περιστέρι, αλλά και ο Νίκολα Γιακιμόφσκι που ήρθε στη χώρα μας τις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις χειμερινές μεταγραφικές περιόδους (Γενάρη 2019&2021 για την ΑΕΛ, του 2022 στον Απόλλωνα Σμύρνης).

Χωρίς ομάδα παραμένουν επίσης ο Λούμουρ που αγωνίζονταν στον Αρη, ο Ανχελ Μαρτίνεθ που έπαιζε στην Ελλάδα τις 3,5 από τις τελευταίες τέσσερις σεζόν (αρχικά για τον Αστέρα Τρίπολης και από τον χειμώνα του 2021 στη Λαμία) αλλά και ο Δήμος Μπαξεβανίδης των 238 αγώνων στη μεγάλη κατηγορία, πρώτα στην Ξάνθη και την τελευταία διετία στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Δύο είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν σε ότι αφορά τους κεντρικούς χαφ που βλέπαμε πέρσι στη Super League και αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά. Αρχικά του Σωτήρη Νίνη που το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα και την τελευταία διετία «έγραψε» 47 συμμετοχές με το Βόλο (1 γκολ), από όπου αποχώρησε μετά το φινάλε της περασμένης σεζόν.

Υστερα του Αλέξανδρου Καρτάλη που πρόσφατα έφυγε από τον Ατρόμητο που ήταν η δεύτερη εν Ελλάδι ομάδα του 27χρονου μέσου μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου και πήγε το 2019 (68 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις στα μέρη μας/ τρία γκολ).

Χωρίς ομάδα είναι και ο Λίλιαν Ντουάρτε του Αρη, ο Ολλανδός που ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς και έπαιξε λίγο, αλλά και ο Αλεξ Σοάρες από την Πορτογαλία που αγωνίζονταν στο Βόλο (23/1).

Αρκετά «βαριά», τηρουμένων των αναλογιών, ονόματα βρίσκουμε στη λίστα με τους ελεύθερους μεσοεπιθετικούς. Ως το πλέον «ηχηρό» προβάλει εκείνο του Ελντερ Μπαρμπόσα, του Πορτογάλου που είδαμε στα μέρη μας παλαιότερα με την ΑΕΚ και την τελευταία 1,5 σεζόν στον Παναιτωλικό. Free agent είναι και ο Νίκολα Μαρτίνες που έχει φάει με το… κουτάλι τα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας, αρχικά επίσης στο Αγρίνιο, ύστερα στον Ολυμπιακό, μετά στον Αρη, ακολούθησε ο Βόλος και πέρσι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εκεί και για ορισμένους μήνες ήταν μαζί με τον Ράιβ Φαν Λα Πάρα ο οποίος δεν έχει υπογράψει κάπου από τον Φλεβάρη που έλυσε τη συνεργασία του με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», ενώ ο τρίτος πρώην κάτοικος Ριζούπολης που παραμένει χωρίς ομάδα είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, σε ΑΕΚ, Αρη και Ολυμπιακό.

Free agents παραμένουν οι Τζέρσον Καμπράλ, Βαγγέλης Πλατέλλας, περσινοί συμπαίκτες στον Ιωνικό, όπως και ο Μαρκ Μπουένα που ξεκίνησε πέρσι στη Νίκαια αλλά αποχώρησε τον Γενάρη για την Ισπανία και την Αλγκεθίρα. Χωρίς ομάδα παραμένει και ο Μαρκ Σνάιντερ που ήταν πέρσι στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και ο Ούφε Μπεκ που ναι μεν ήταν ανενεργός τα τελευταία χρόνια, όμως πρόσφατα έλυσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και μέχρι πρότινος ανήκε στους «πράσινους».

Επίσημα υπάρχουν τρεις φορ της μεγάλης κατηγορίας που παραμένουν ελεύθεροι, αλλά οι δύο αποχώρησαν πριν το φινάλε της περαασμένης σεζόν. Ο λόγος, αρχικά, για τον Ρούντι Ζεστέντ που ξεκίνησε στον Παναιτωλικό, έπαιξε τρία ματς (1 γκολ) αλλά τον Οκτώβριο πήρε μεταγραφή για την Εστεγκάλ του Ιράν από την οποία έφυγε πρόσφατα, αλλά πάνω-κάτω κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Κώστα Μήτρογλου του Αρη, καθώς αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Αστάνα (27/07/2021) και έκτοτε δεν φόρεσε ξανά τη φανέλα του σε επίσημη αναμέτρηση.

Την ίδια στιγμή free agent είναι και ο Λουκ Καστάνιος, που από τον Γενάρη του 2021 μέχρι και πέρσι έπαιζε στον ΟΦΗ και ο Ολλανδός στράικερ φόρεσε σε 24 ματς τη φανέλα των Κρητικών (τρία γκολ), ενώ οι τελευταίες αναφορές στη χώρα του «λένε» πως κάνει προπονήσεις με την U21 της Γκρόνινγκεν ώστε να παραμείνει «ενεργός».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό