21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι 10 κορυφαίες αθλητικές (και μη) στιγμές των Ελλήνων «σταρ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2023 ολοκληρώνεται και οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές μας χάρισαν μερικές σπουδαίες στιγμές, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδων. Το flash.gr πραγματοποιεί την δική του μικρή ανασκόπηση και θυμάται το… μάθημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, την τεράστια επιτυχία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, την συνεισφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στους πλημμυροπαθείς, αλλά και πολλά άλλα!

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Ένα… μάθημα περί επιτυχίας και αποτυχίας

Τα όσα θα μπορούσε κανείς να γράψει εν προκειμένω για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα ήταν πάρα πολλά. Διαρκώς ξεπερνάει τα ρεκόρ του εντός γηπέδου, καταρρίπτει την μία επίδοση των Μιλγουόκι Μπακς μετά την άλλη, ωστόσο το μήνυμα που έστειλε το περασμένο Μάρτιο μετά και τον αποκλεισμό της ομάδας του από τους Μαϊάμι Χιτ στον 1ο γύρο των play-off του NBA, συνοψίζει το τι εστί… «Greek Freak» και το πώς κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή. Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν αν η σεζόν θεωρείται ως αποτυχία.

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. 

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος».

Μίλτος Τεντόγλου – Τα ρεκόρ και τα μετάλλια… με το δικό του στιλ

Το να είσαι ένας επιτυχημένος αθλητής μπορεί πολύ συχνά και εύκολα να σε επηρεάσει και να σε αλλάξει ως άνθρωπο. Λίγοι είναι αυτοί που μένουν… πιστοί στα ήθη και στις συνήθειές τους και αναμφίβολα σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται και ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Βουδαπέστη για το 2023, φρόντισε να παραμείνει αυτός ακριβώς που είναι. Γι’ αυτό, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, εξακολουθεί πριν από τις προσπάθειές του να είναι με το… δικό του στιλ.

Ποιο είναι αυτό; Το να κάνει διάφορες πόζες πριν από κάθε του άλμα, οι οποίες προέρχονται από ιαπωνικά κόμικ. Έτσι, θέλει να δείξει την αγάπη του για τα γιαπωνέζικα manga One Piece και τον πρωταγωνιστή ήρωα Monkey D. Luffy.

Κώστας Τσιμίκας – Never Give Up

Το 2023 για τον Κώστα Τσιμίκα σίγουρα δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά. Από αγωνιστικής άποψης, περιορίστηκε πολύ από τα πολλά προβλήματα της Λίβερπουλ στο πρώτο μισό της χρονιάς και αυτά τον είδαν να μην λαμβάνει πολύ χρόνο συμμετοχής. Ως συνέπεια, δέχθηκε έντονη κριτική όταν αναγκάστηκε τον Οκτώβριο να «γεμίσει» τα… παπούτσια του τραυματία Άντι Ρόμπερτσον.

Ο Έλληνας διεθνής, όμως, βρήκε τα πατήματά του και σιγά σιγά άρχισε να κερδίζει εκ νέου την εκτίμηση των οπαδών των «ρεντς». Μέχρι και την αναμέτρηση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (25/11, 1-1), στην οποία ήταν εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και όλοι όσοι τον αμφισβήτησαν… σώπασαν!

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – Η στιγμή της δικαίωσης

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη σωστή νοοτροπία που πρέπει να έχει κάποιος. Μέσα σε ένα απαιτητικό έτος για την ίδια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το καλοκαίρι επέστρεψε στην πατρίδα μας με ένα μετάλλιο, το χάλκινο στα 35 χλμ. βάδην.

Σε μία από τις κορυφαίες στιγμές της ζωής, η Ελληνίδα αθλήτρια σκεφτόταν μονάχα να έχει τη σημαία της χώρας μας να την… αγκαλιάζει, ενώ στις δηλώσεις της μετά τον τερματισμό, έκανε κατάθεση ψυχής!

Κώστας Παπανικολάου – Ο αρχηγός δεν ξεχνάει…

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένας άνθρωπος άκρως αγαπητός στο κοινό του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον αρχηγό του, τον ηγέτη του, μία τεράστια φυσιογνωμία εντός του παρκέ. Πέρα, όμως, απ’ όλα αυτά, είναι και ένας καταπληκτικός άνθρωπος, όπως απέδειξε για άλλη μία φορά με μία πρόσφατη ενέργεια.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» πλήρωσε τη διαμονή του Πρωτέα Γρεβενών στην Αθήνα, μιας και ο σύλλογος που αγωνιζόταν μικρός, είχε να δώσει παιχνίδια για τη National League 1, σε μία υπέροχη κίνηση που αποδεικνύει πως δεν ξεχνάει το από πού ξεκίνησε.

Στέφανος Τσιτσιπάς – Η έμπρακτη στήριξη στους πλημμυροπαθείς

Από αγωνιστικής άποψης η σεζόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Βέβαια, για τον ίδιο ξεχωρίζει ο τίτλος που πήρε μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, στο διπλό της Αμβέρσας.

Από εκεί και πέρα, η πράξη του που ξεχώρισε μέσα στο 2023 ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον Έλληνα τενίστα να δείχνει εμπράκτως την στήριξή του στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, κάνοντας δωρεά 100.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό, για να βοηθήσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Βαγγέλης Παυλίδης – Στα… βήματα του Γιόχαν Κρόιφ

Οι αριθμοί του Βαγγέλη Παυλίδη τα «λένε» όλα για την ασύλληπτη παρουσία του στα ολλανδικά γήπεδα. Ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 18 γκολ (μαζί με τον Σαντιάγκο Τόμας Χιμένες της Φέγενορντ), ενώ είχε ισοφαρίσει τον Οκτώβριο μία εντυπωσιακή επίδοση του Γιόχαν Κρόιφ.

Ο «θρύλος» του Άγιαξ είχε σκοράρει στα πρώτα εννέα διαδοχικά παιχνίδια του ολλανδικού πρωταθλήματος το 1966/67, κάτι που πέτυχε και ο Παυλίδης με το χατ-τρικ του απέναντι στη Χέρενφεν.

Εμμανουήλ Καραλής – Η στιγμή της καταξίωσης

Ο Εμμανουήλ Καραλής το 2023 έζησε την κορυφαία στιγμή της αθλητικής του πορείας στην Κωνσταντινούπολη. Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου πάλεψε μέχρι τέλους και πήρε το αργυρό μετάλλιο με καλύτερο άλμα στα 5.80. Σε συνέντευξη που παραχώρησε εν συνεχεία, ανέδειξε και το ήθος του:

«Το πήραμε. Είναι κάτι που ήθελα πάντα, ήθελα να πάρω ένα μετάλλιο. Έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ στη ζωή μου. Οι νίκες και τα μετάλλια που φέρνουμε αυτήν την στιγμή δεν μετράνε σε τίποτα (σ.σ. αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη), γιατί είναι ένα γεγονός πολύ λυπητερό, προσπαθώ κι εγώ να μην δείχνω τον ενθουσιασμό μου μήπως και προκαλέσω. Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν ανθρώπους και δύναμη, δεν έχω να πω τίποτα άλλο…»

Μαρία Σάκκαρη – Η «πιο δύσκολη χρονιά» και το… αγαπημένο της Μεξικό

Η χρονιά για την Μαρία Σάκκαρη δεν εξελίχθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο. «Αυτή ήταν η πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, είχε συγκλονίσει με τις δηλώσεις της για το ότι ντροπιάζει τους Έλληνες, μετά την εμφάνισή της στο US Open, βάζοντας τα κλάματα στη συνέντευξη Τύπου.

Εντούτοις, το Μεξικό της… πήγαινε πολύ, αφού στο τουρνουά της Γουαδαλάχαρα κατέκτησε τον 2ο της τίτλο κόντρα στην Αμερικανίδα, Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ. Επιπλέον, πρόσφατα αγωνίστηκε εκεί μπροστά σε ένα κοινό 25.000 θεατών και… αποθεώθηκε φορώντας σομπρέρο!

Φώτης Ιωαννίδης – Το όνειρο κάθε παιδιού…

Το 2023 για τον Φώτη Ιωαννίδη ήταν ονειρικό. Ο 23χρονος επιθετικός καθιερώθηκε ως ο βασικός επιθετικός τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και της Εθνικής μας ομάδας και τα βήματα προόδου και βελτίωσης που έχει πραγματοποιήσει δεν έχουν περάσει απαρατήρητα.

Οι τρομερές εμφανίσεις του κόντρα σε Ολλανδούς και Γάλλους στα προκριματικά του EURO 2024 έφεραν το προφίλ του στο «Transfermarkt» ως αυτό με τις περισσότερες προβολές στον κόσμο (!) και οι «σειρήνες»… ηχούν ήδη για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του στο εξωτερικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό