23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι χρήστες iPhone δεν αναβαθμίζουν τόσο συχνά όσο οι χρήστες Android

Ειδήσεις Ελλάδα

H Αpple θεωρείται πως κρατάει τα ηνία στην αγορά smartphone στις ΗΠΑ, επομένως, θα έλεγε κανείς, πως οι πωλήσεις iPhone θα έπρεπε να ξεπερνούν τις πωλήσεις όλων των Android συνολικά.

Τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, οι πωλήσεις iOS αντιστοιχούσαν μόνο στο 39% των συνολικών πωλήσεων, σύμφωνα με τη Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). Και γενικά, οι πωλήσεις iPhone δεν ξεπερνούν αυτές των Android.

Η CIRP πιστεύει ότι τα μοτίβα χρήσης των δύο ομάδων μπορεί να εξηγήσουν γιατί το iPhone δεν ξεπερνά τις πωλήσεις των τηλεφώνων Android στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, οι χρήστες iPhone κρατούν τα τηλέφωνά τους για περισσότερο από τους χρήστες Android, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζονται σε νέο μοντέλο λιγότερο συχνά σε σύγκριση με χρήστες Android.

Μόνο το 10% των κατόχων iPhone που ερωτήθηκαν από τη CIRP αγόρασαν ένα νέο μοντέλο iPhone μέσα σε ένα χρόνο από την προηγούμενη αγορά τους. Αντίθετα, το 23% των ατόμων που αγόρασαν ένα τηλέφωνο Android αναβάθμισαν από το προηγούμενο τηλέφωνο Android σε λιγότερο από 12 μήνες.

Το 61% των χρηστών iOS χρησιμοποίησαν τη συσκευή τους για περισσότερα από δύο χρόνια, ενώ μόνο το 43% των χρηστών Android κράτησαν το ίδιο τηλέφωνο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι αντιφατικά με την πεποίθηση που επικρατεί στις ΗΠΑ ότι οι χρήστες iOS είναι πλουσιότεροι από τους υπόλοιπους, αφού, ως πλουσιότεροι, θα έπρεπε να αναβαθμίζουν συχνότερα. Η CIRP έχει μια θεωρία για αυτό.

Κατά μέσο όρο, τα τηλέφωνα Android δεν είναι τόσο ακριβά όσο τα iPhone, επομένως ένας χρήστης Android μπορεί να αποχωριστεί ευκολότερα την παλιά του συσκευή. Ακόμα, οι προσφορές για Android στην αγορά είναι πολύ περισσότερες και οι χρήστες μπορεί πιο εύκολα να βρουν την επόμενή τους συσκευή. Σε αντίθεση με τα iPhone που αναβαθμίζονται ετησίως, οι περισσότεροι κορυφαίοι κατασκευαστές τηλεφώνων Android κυκλοφορούν πολλά μοντέλα κατά τη διάρκεια του έτους, επομένως υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις που ένας χρήστης Android μπορεί να μπει στον πειρασμό να αποκτήσει ένα νέο μοντέλο.

Ένας ακόμη λόγος θα μπορούσε να είναι η καλύτερη υποστήριξη που προσφέρει η Apple, αλλά και τα ταχύτερα τσιπ από τα περισσότερα Android.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό