22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι φορμαρισμένοι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν ακόμη πιο δυνατοί στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (5/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24), με τον Μαρτίνεθ να έχει δύο κομβικές επιστροφές.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Απόδειξη η σπουδαία νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-1 για την 3η αγωνιστική του Europa League και η κυριαρχική εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ, του οποίου επικράτησαν 2-0 για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα υψηλής δυσκολίας συνεχίζεται για τους ερυθρόλευκους με κρίσιμα παιχνίδια. Την Κυριακή (5/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική, ενώ την Πέμπτη (9/11, 22:00) ταξιδεύει στην Αγγλία για το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ.

Για τους ερυθρόλευκους προέχει το ματς με τον Δικέφαλο. Θέλουν να αυξήσουν την διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ, η οποία αυτή την στιγμή είναι στους τέσσερις βαθμούς, ενώ περιμένουν τι θα συμβεί και στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αναφορικά με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πηγαίνει πιο δυνατός στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ ακόμη πιο δυνατός. Κόντρα στον ΟΦΗ έλειπαν οι Φορτούνης και Ροντινέι, οι οποίοι δεν ήταν στο 100% μετά την αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ.

Το κενό τους καλύφθηκε επάξια, με τον Κίνι να κάνει ένα μεστό παιχνίδι και την μεσοεπιθετική γραμμή των ερυθρόλευκων (Σολμπάκεν, Ποντένσε, Μασούρας, Γιόβετιτς) να δουλεύει υπερωρίες και να πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά. Όμως, στο ντέρμπι ο Μαρτίνεθ θα έχει επιστροφές.

Συγκεκριμένα, ο Φορτούνης και ο Ροντινέι επιστρέφουν απέναντι στον Δικέφαλο. Έτσι, ο Ισπανός προπονητής θα έχει στη διάθεσή του δύο κομβικά assets.

Τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά σε μία αναμέτρηση και τον καλύτερό του ακραίο αμυντικό που δίνει πολύτιμα ανεβάσματα και βοηθάει τα μέγιστα χάρη στη συνεργασία που έχει τα επιθετικά “φτερά” των ερυθρόλευκων.

Οι επιδόσεις τους φανερώνουν πόσο σημαντικοί είναι. Ο Φορτούνης είναι πρώτος στο πρωτάθλημα σε ενέργειες με 93.91 ανά 90λεπτο, πρώτος στη δημιουργία ευκαιριών (4.55 ανά 90λεπτο) και εκ των κορυφαίων σε πάσες στην επίθεση με 26.07.

Από την πλευρά του ο Ροντινέι είναι από τους καλύτερους ντριμπλέρ του πρωταθλήματος με 2.54 ανά 90λεπτο και από τους πιο δραστήριους παίκτες των ερυθρόλευκων (76.44 ενέργειες ανά 90λεπτο).

Η απόφαση που καλείται να πάρει ο Μαρτίνεθ

Ο Μαρτίνεθ θα έχει δύο κομβικές επιστροφές, ωστόσο θα πρέπει να πάρει και μία σημαντική απόφαση. Μαζί με τον Ολυμπιακό σε φόρμα βρίσκεται και ο Τζάκσον Πορόζο. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός έδειξε μεγάλη σταθερότητα απέναντι σε Γουέστ Χαμ και ΟΦΗ, επομένως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και “χτυπάει” πόρτα βασικού και με τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, κάπως έτσι δημιουργείται μία συγκεκριμένη συνθήκη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει έξι μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές (Έσε, Ορτέγκα, Ροντινέι, Ελ Κααμπί, Καμαρά, Πορόζο) και επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει πέντε σε κάθε αγώνα. Άρα, απέναντι στον ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να μείνει ένας έξω.

Δύσκολη κατάσταση για τον Μαρτίνεθ, εφόσον οι Έσε – Καμαρά (εμφάνισε σημάδια κόπωσης με ΟΦΗ) δύσκολα αντικαθίστανται, ο Ορτέγκα έχει ανεβάσει στροφές, ο Ελ Κααμπί είναι ο κορυφαίος σκόρερ των ερυθρόλευκων, ο Ροντινέι είναι κομβικός στα άκρα, ενώ ο Πορόζο έχει δείξει μεγάλη σταθερότητα.

Άρα, ο Μαρτίνεθ θα πρέπει τις επόμενες μέρες να αποφασίσει ποιος θα μείνει εκτός αποστολής, ανάλογα του πλάνου που θέλει να στήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και αναλόγως τι θα προκύψει στις προπονήσεις των επόμενων ημερών.

Πάντως, σύντομα ο Έσε και ο Ροντινέι πρόκειται να αποκτήσουν κοινοτικό διαβατήριο και το πρόβλημα για τον Ισπανό προπονητή να λυθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό