23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου είχαν εκ των έσω βοήθεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Πεπεισμένος εμφανίζεται ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ότι οι υποστηρικτές του ακροδεξιού Μπολσονάρου είχαν εκ των έσω βοήθεια για την εισβολή τους στο Κογκρέσο και άλλα κυβερνητικά κτίρια της Μπραζίλια. Στην κατεύθυνση αυτή, ανακοίνωσε μια «βαθιά» επαναξιολόγηση του προσωπικού του προεδρικού μεγάρου.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η πόρτα στο Μέγαρο Πλανάλτο άνοιξε για να μπει ο κόσμος, γιατί καμία πόρτα δεν έσπασε», είπε ο κεντροαριστερός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους. «Πώς είναι δυνατόν να έχω κάποιον στην πόρτα του γραφείου μου που θα μπορούσε να με πυροβολήσει;» διερωτήθηκε ο Λούλα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες χιλιάδες υποστηρικτές του Μπολσονάρου εισέβαλαν σε κτίρια της Μπραζίλια, διαμαρτυρόμενοι για το αποτέλεσμα των εκλογών και καταστρέφοντας έπιπλα. Κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους, συμπεριλαμβανομένων έργων τέχνης, σε ένα σκηνικό που θύμισε με πολλούς τρόπους την εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021 από υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν συλληφθεί μετά τις ταραχές και 1.159 από αυτούς έχουν φυλακιστεί.

: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό