21.6 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι υποθέσεις «ντόπινγκ» του ποδοσφαίρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το να αποβάλλονται ποδοσφαιριστές για λίγο ή περισσότερο καιρό από τα γήπεδα δυστυχώς, δεν είναι κάτι σπάνιο. Αυτό άλλωστε φαίνεται από το ποσό συχνά είναι τα φαινόμενα με μερικούς σπουδαίους, μάλιστα, παίκτες. Άλλοτε για παράνομο στοίχημα, όπως πρόσφατα ο Σάντρο Τονάλι, αλλά και για ντόπινγκ.

Ας θυμηθούμε κάποιους από αυτούς που έχουν έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις ντόπινγκ.

Έντγκαρ Ντέιβιντς

Ο Ολλανδός είχε βγει θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ το 2001, όταν αγωνιζόταν στη Γιουβέντους, στην οποία πήγε το 1998 μετά την Μίλαν. Στον οργανισμό του είχε βρεθεί νανδρολίνη.

Κολό Τουρέ

Για έξι μήνες είχε αποκλειστεί από τα γήπεδα ο Κολό Τουρέ. Το 2011, είχε βγει θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών, όσο αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ιβοριανός είχε υποστηρίξει ότι είχε καταναλώσει χάπια της γυναίκας του εν αγνοία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντριάν Μούτου

Δύο φορές έχει βγει θετικός ο Αντρίαν Μούτου σε έλεγχο ντόπινγκ. Η πρώτη ήταν το 2004, κατά τη θητεία του στην Τσέλσι, όπου ανακαλύφθηκε ότι κατανάλωνε κοκαΐνη, με αποτέλεσμα να του απαγορευθεί η είσοδος στα γήπεδα για επτά μήνες. Έξι χρόνια αργότερα, όσο βρισκόταν στη Φιορεντίνα, είχε βρεθεί στον οργανισμό του σιμπουτραμίνη. 

Πεπ Γκουαρδιόλα

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι είχε κάποτε βρεθεί θετικός στη νανδρολόνη. Αυτό συνέβη το 2001, όταν είχε πάρει μεταγραφή στη Μπρέσια, από τη Μπαρτσελόνα. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2009, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες.

Ντέκο

Τον Μάρτιο του 2013, μερικούς μήνες πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Ντέκο βγήκε θετικός στην ουσία φουροσεμίδη. Η αποβολή του ανακοινώθηκε λίγο καιρό αφότου είχε ήδη κρεμάσει τα παπούτσια του. Αργότερα, αφού ελέγχθηκε ξανά το τότε δείγμα, τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σαμίρ Νασρί

Έγχυμα 500 χιλιοστόλιτρων βρέθηκε στον οργανισμό του Νασρί, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τα γήπεδα για 18 μήνες. Τον Δεκέμβριο του έληξε η τιμωρία του και υπέγραψε την Γουέστ Χαμ

Πολ Πογκμπά

Τα δείγματα του Πολ Πογκμπά στις εξετάσεις ουσιών βγήκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη πολύ υψηλά σε τεστοστερόνη. Η ομάδα του, Γιουβέντους, εξέτασε το ενδεχόμενο να λύσει το συμβόλαιο του Γάλλου, καθώς στην Ιταλία θεωρείται ποινικό αδίκημα. Ο Πογκμπά υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι το συμπλήρωμα που κατανάλωσε περιείχε τεστοστερόνη.

Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου έχει βρεθεί θετικός σε τεστ παράνομων ουσιών πάνω από μια φορά. Το 1991, βρέθηκε στον οργανισμό του κοκαΐνη και αποβλήθηκε για 15 μήνες. Για την ίδια διάρκεια, έμεινε εκτός γηπέδων, όταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 βγήκε θετικός σε εφεδρίνη. Η καριέρα του έληξε απότομα, αφού όσο ήταν στην Μπόκα Τζούνιορς αποδείχθηκε πως έκανε ξανά ντόπινγκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό