24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι τρομοκράτες της Χαμάς σκότωσαν την κόρη του. Εκείνος εξακολουθεί να προσλαμβάνει Παλαιστινίους και να πιστεύει στην ειρήνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν ο Eyal Waldman σκέφτεται τη μικρότερη κόρη του και το αγόρι της, τους βλέπει να χορεύουν στον ουρανό. «Η Danielle και ο Noam αγαπούσαν τον χορό και ελπίζω να συνεχίσουν να χορεύουν κάπου εκεί ψηλά», δηλώνει στο MarketWatch.

Οι δύο νέοι ήταν μεταξύ των αμαχών, που σκότωσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στη φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. Ήταν μεταξύ των εκατοντάδων νέων που συμμετείχαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ και που πίστευαν στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.

Ο Eyal, συνιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας Mellanox, που έχει περάσει στον έλεγχο του αμερικανικού κολοσσού μικροεπεξεργαστών Nia, μίλησε στο Market Watch, με την ελπίδα να δοθεί περισσότερη προσοχή στους ομήρους που εξακολουθούν να είναι στα χέρια της Χαμάς στη Γάζα, και με στόχο να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της κόρης του, Danielle Waldman, που ήταν 24 ετών, και του Noam Shay, που ήταν 26 ετών.

«Τους άρεσε να γιορτάζουν τη ζωή. Πήγαν το βράδυ εκείνη της Παρασκευής στο φεστιβάλ για να γιορτάσουν τη ζωή, την αγάπη και την ελευθερία και σφαγιάστηκαν» σημειώνει.

Η Danielle Waldman – που γεννήθηκε στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, αλλά επέστρεψε στο Ισραήλ με την οικογένειά της σε ηλικία 4 ετών – και ο Ισραηλινός Shay γνωρίστηκαν πριν από έξι χρόνια στον στρατό και έκτοτε ήταν αχώριστοι. Παρευρέθηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova με φίλους και έπεσαν νεκροί από πυρά τρομοκρατών της Χαμάς, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο. «Δεν είχαν κάνει ποτέ κακό σε κανέναν και δολοφονήθηκαν μόνο και μόνο επειδή ήταν Ισραηλινοί», λέει ο πατέρας της.

H Mellanox και η συνεργασία με Παλαιστινίους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη

Ο Eyal Waldman ίδρυσε τη Mellanox το 1999 και την πούλησε 20 χρόνια αργότερα στη Nia για 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι γνωστός διεθνώς για την προσπάθεια προώθησης της ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων μέσω της επιχείρησής του. Η Mellanox προσλαμβάνει Παλαιστίνιους τεχνικούς στη Λωρίδα της Γάζας, τη Ναμπλούς και την πόλη Ραουάμπι της Δυτικής Όχθης. «Θέλαμε να κάνουμε ειρήνη, να εργαστούμε μαζί, να φέρουμε ευημερία στον παλαιστινιακό λαό, όπως και στο Ισραήλ», εξήγησε. «Έφερα ακόμη και την Apple για να ανοίξει ένα κέντρο σχεδιασμού στο Ραουάμπι, έφερα και άλλες εταιρείες να ανοίξουν κέντρα σχεδιασμού στη Δυτική Όχθη».

Η φριχτή δολοφονία της κόρης του και τόσων άλλων αμάχων δεν άλλαξαν την ελπίδα του για ειρήνη κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Ξέρει όμως τώρα ότι η ειρήνη δεν θα έρθει σύντομα. Πιστεύει ότι αυτή τη φορά, η βία «μας πήγε αρκετά χρόνια πίσω, αν όχι δεκαετίες».

Δηλώνει επίσης ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να προσλαμβάνει Παλαιστίνιους και να συνεργάζεται μαζί τους για να είναι μέρος του ισραηλινού τεχνολογικού οικοσυστήματος, αρκεί να δηλώσουν «ότι εργάζονται για την ειρήνη και δεν υποστηρίζουν — ούτε οικονομικά ούτε με κανένα με τον άλλο τρόπο — οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ενέργειες».

LIVE: Το Ισραήλ «δείχνει» Ιράν, χτυπάει Συρία – Χεζμπολάχ, Χαμάς, Ισλαμική Τζιχάντ σε «κοινό βηματισμό»

«Απλώνουμε πάντα το χέρι για την ειρήνη. Αλλά την ίδια στιγμή, προτού το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι το Ισραήλ είναι ισχυρό, το Ισραήλ είναι ενωμένο και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε κανέναν να βλάψει τους πολίτες του κράτους μας» ξεκαθαρίζει.

Η Nia έχει περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους στο Ισραήλ που εργάζονται κυρίως για τη Mellanox, η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό δικτύωσης που συνδέει τα προϊόντα κέντρων δεδομένων υψηλής απόδοσης της Nia. Σε μια δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας είπε ότι «η εστίασή μας τώρα είναι να συνεργαστούμε με την ηγεσία του Ισραήλ για να διασφαλίσουμε ότι οι υπάλληλοί μας και οι οικογένειές τους είναι ασφαλείς. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να επικεντρωθούμε στην επιστροφή των ομήρων, και αυτό είναι η κύρια προτεραιότητα για το κράτος του Ισραήλ και για τη διεθνή κοινότητα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό