16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι Τούρκοι αποφασίζουν για τη Σουηδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης  θα συζητησει σήμερα αίτημα ένταξης της Σουηδίας  στο ΝΑΤΟ .

Το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το μεσημέρι (15:00) στη. επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Τουρκικης Εθνοσυνέλευσης.

Σε περίπτωση που η επιτροπή ανάψει το πράσινο φως τότε απομένει μόνο η έγκριση απο την ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης όπου η συμμαχία Ερντογάν Μπαχτσελί έχει την πλειοψηφία για να ενταχθεί η σκανδιναβική χώρα στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

Θρυαλλίδα εξελίξεων για την επίσπευση των διαδικασιών αποτέλεσε το τηλεφώνημα του Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν τις προηγούμενες μέρες , εκεί όπου το θέμα της Σουηδίας και των F16 ταυτίστηκαν ξεκάθαρα.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων που είχε πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους για την ωριμότητα των διαπραγματεύσεων.

«Λόγω της έλλειψης σαφήνειας του υπό συζήτηση θέματος και της έλλειψης ωριμότητας των διαπραγματεύσεων, τα άρθρα της πρότασης δεν πρέπει να συζητηθούν και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να τερματιστούν» αναφερόταν στην εισήγηση των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό