17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες το…

Ειδήσεις Ελλάδα

«Dune: Μέρος Δεύτερο»

Ένα πολυαναμενόμενο σίκουελ, δύο αντισυμβατικές βιογραφίες και ένα ελληνικό στοίχημα προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Σημειώστε πως ο προγραμματισμός των ταινιών ενδέχεται να αλλάξει απροειδοποίητα.

1/2

Το Αγόρι και ο ΕρωδιόςAnimation του σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη Χαγιάο Μιγιαζάκι βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα. Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, η καινούρια δημιουργία του αγαπημένου Χαγιάο Μιγιαζάκι (“Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων”, “Το Κινούμενο Κάστρο”) αποτελεί μία ακόμα εξαιρετική προσθήκη στη φιλμογραφία του. Η δράση περιστρέφεται γύρω από ένα αγόρι που αναζητά τη μητέρα του σε έναν κόσμο όπου συνυπάρχουν νεκρά και ζωντανά όντα. Εκεί η έννοια της ύπαρξης αποκτά νέα σημασία και ο ήρωας ετοιμάζει να βιώσει μια πρωτόγνωρη περιπέτεια. Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα καλύτερου animation.

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του ΚόσμουΟ Ρουμάνος δημιουργός του “Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό” ξαναχτυπά. Ο βιτριολικός Ράντου Ζούντε σκαρφίζεται ένα αιχμηρό κοινωνικό δράμα διανθισμένο με καυστικό χιούμορ, στο οποίο ένας κακοπληρωμένος βοηθός παραγωγής αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός εταιρικού βίντεο για λογαριασμό πολυεθνικής, το οποίο αφορά την ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρις ότου ένας εκ των συνεντευξιαζόμενων κάνει μια δήλωση η οποία υποχρεώνει τον πρώην βοηθό και νυν σκηνοθέτη να την ανασκευάσει, ώστε να αρμόζει με το επιθυμητό αφήγημα της εταιρείας.

8/2

PriscillaΗ ζωή του βασιλιά του ροκ εντ ρολ δια χειρός Σοφία Κόπολα. Τα έργα και οι ημέρες του Έλβις Πρίσλεϊ έχουν μεταφερθεί με κάθε πιθανό τρόπο στο σινεμά, έχοντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα τη φρενήρη βιογραφία του Μπαζ Λούρμαν (“Elvis”). Έφτασε η ώρα, όμως, να δούμε από ένα ολοκαίνουργιο πρίσμα τον βασιλιά του ροκ εντ ρολ. Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα της Πρισίλα Πρίσλεϊ, της γυναίκας που γνώρισε τον δέκα χρόνια μεγαλύτερό της Έλβις σε ηλικία 14 ετών το 1959 και τον παντρεύτηκε στα 22 το 1967, προτού χωρίσουν ύστερα από μια ταραχώδη πενταετία. Οι δυο τους έζησαν μαζί την εποχή που ο Πρίσλεϊ έβλεπε την καριέρα του να απογειώνεται, και η Κόπολα εστιάζει ακριβώς σε αυτήν την ταραχώδη περίοδο, όταν η επί σκηνής επιτυχία αναμετριόταν με τις καταχρήσεις και τις συγκρούσεις στο σπίτι. Το ρόλο της Πρισίλα κρατά η ταλαντούχα Κάιλι Σπένι (βραβείο ερμηνείας στην Βενετία), ενώ εκείνον του Έλβις ο Τζέικοπ Ελόρντι, διάσημος από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά “Euphoria”. Όσο για την Κόπολα, ύστερα από την τηλεοπτικής κοπής παρένθεση του “On the Rocks”, επιστρέφει στο σινεμά έξι χρόνια μετά την υποβλητική “Αποπλάνηση”, φιλοδοξώντας να σερβίρει ένα τολμηρό δράμα με ποπ επικάλυψη.

Σιδερένια ΓροθιάΓνωρίστε τους “παλαιστές” Ζακ Έφρον, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ και Χάρις Ντίκινσον. Ο πάλαι ποτέ σταρ του “High School Musical” Ζακ Έφρον και ο διάσημος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην άψογη σειρά “The Bear” Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συμπρωταγωνιστούν στην ταινία “Iron Claw” ενσαρκώνοντας τα αδέρφια παλαιστών Κέβιν και Κέρι Βον Έριχ, οι οποίοι σάρωσαν τα ρινγκ του WWE στα ’80s ως το δίδυμο Texas Tornado. Το αθλητικό δράμα παραγωγής A24 φέρει την υπογραφή του εξαιρετικά ταλαντούχου σκηνοθέτη Σον Ντέρκιν (“Martha Marcy May Marlene”, “Η Φωλιά”), ενώ στο καστ βρίσκουμε ακόμα τους Χολτ ΜακΚαλάνι, Μάουρα Τίρνι και Λίλι Τζέιμς.

AnimalΤο νέο φιλμ της Σοφίας Εξάρχου που απέσπασε το Χρυσό Αλέξανδρο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της η σκηνοθέτρια έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις η δεύτερη Ελληνίδα δημιουργός που αποσπά το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το “Animal” είχε ήδη αποσπάσει δάφνες από στο Λοκάρνο όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα (βραβείο ερμηνείας για τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου) και όλα αυτά χάρη σε ένα νατουραλιστικό δράμα που τοποθετείται στην ελληνική ύπαιθρο την τουριστική περίοδο. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια ομάδα ανιματέρ η οποία εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο και έχει ως αρχηγό την Κάλλια. Μια γυναίκα αποφασισμένη να ολοκληρώσει άρτια τις υποχρεώσεις της, ώσπου μια σειρά από αναπάντεχες εμπειρίες έρχονται να ανατρέψουν τις προτεραιότητές της.

15/2

Άγνωστοι Μεταξύ ΜαςΕτοιμαστείτε για βαθιά συγκίνηση και μία από τις υποκριτικές συμπράξεις της χρονιάς. Οι λόγοι; Αφενός, σκηνοθέτης είναι ο μαέστρος των σπαρακτικών δραμάτων Άντριου Χέιγκ (“45 Χρόνια”, “Weekend”). Αφετέρου, πρωταγωνιστές είναι ο Πολ –”Aftersun”– Μεσκάλ και ο Άντριου –”Fleabag”– Σκοτ. Όσο για την πλοκή; Αυτή αφορά ένα σεναριογράφο, ο οποίος ανακαλύπτει πως οι νεκροί γονείς του τελικά ζουν, την ώρα που εκείνος ζει μια θυελλώδη σχέση με το γείτονά του. Brace yourselves…

Ο Διάβολος δεν ΥπάρχειΜετά το μεγαλειώδες “Drive my Car”, ο Ιάπωνας auteur Ριουσούκε Χαμαγκούτσι επιστρέφει με ένα δράμα που απέσπασε πέντε βραβεία στο φεστιβάλ Βενετίας. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από δύο γυναίκες, μιας μάνας και της κόρης της, οι οποίες καλούνται να εγκαταλείψουν τη ζωή τους στο χωριό και να μετακομίσουν σε ένα αστικό διαμέρισμα.

Madame WebΗ Ντακότα Τζόνσον είναι έτοιμη για το υπερηρωικό κοντινό της, πρωταγωνιστώντας στη νέα περιπέτεια της Marvel όπου υποδύεται την Κασάντρα Γουέμπ. Μια διασώστρια η οποία διαθέτει μαντικές ικανότητες, τις οποίες θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει στο έπακρο, όταν συναντά τρεις κοπέλες με τις οποίες πρόκειται να αντιμετωπίσει περιπέτειες που σχετίζονται με το αινιγματικό παρελθόν της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα η Σίντνι Σουίνι και η Έμα Ρόμπερτς.

22/2

Υπέροχες ΜέρεςΕκ νέου φορμαρισμένος έπειτα από καιρό, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς (“Τα Φτερά του Έρωτα”, “Ένας Αμερικανός Φίλος”) εμπνέεται ένα δράμα που απέσπασε το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής και του ανδρικού ρόλου (Κότζι Γιακούσο) στο φεστιβάλ των Καννών. Το φιλμ αφορά έναν καθαριστή ο οποίος απολαμβάνει τη ρουτίνα του, η οποία περιλαμβάνει τη φωτογράφιση δέντρων, την ακρόαση μουσικής και την ανάγνωση βιβλίων. Μέσα από τις συναντήσεις που πρόκειται να έχει, αναδεικνύεται η αφανής ομορφιά της καθημερινότητας και της οικειότητας που φέρνει η ανθρώπινη επαφή.

29/2

Dune: Μέρος ΔεύτεροΜπορεί να ανέβαλε την πρεμιέρα του για μερικούς μήνες λόγω των απεργιών του περασμένου καλοκαιριού, ωστόσο, το σμίξιμο με τον φανταστικό κόσμο που εμπνεύστηκε ο Φρανκ Χέρμπερτ και σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ, βρίσκεται προ των πυλών. Στο σίκουελ επιστρέφουμε στην έρημο του Αράκις για να δούμε τον Πολ Ατρείδη (Τιμοτέ Σαλαμέ) να ενστερνίζεται όλο και περισσότερο το ρόλο του ως ηγέτη, καθώς εκπαιδεύεται με στόχο να εκδικηθεί τη διάλυση του Οίκου του. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνεται η σχέση του με την Τσάνι (Ζεντάγια) ενώ παράλληλα, καλείται να αποτρέψει τις δυσοίωνες εξελίξεις που βλέπει στο μέλλον του. Θυμίζουμε πως στη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε ακόμα, τη Φλόρενς Πιού, η οποία κρατά το ρόλο της πριγκίπισσας Ιρουλάν, όπως επίσης τον Όστιν Μπάτλερ που υποδύεται τον Φέιντ Ραούτα Χάρκοναν – τον ανηψιό του Βαρόνου Χάρκονεν (Στέλαν Σκάρσκγκαρντ).

ΠεράσματαΟ Αμερικανός σκηνοθέτης Άιρα Σακς (“Μικροί Κύριοι”, “Η Αγάπη είναι Παράξενη”), σκηνοθετεί τους Φραντς Ρογκόφσκι, Μπεν Γουίσο και Αντέλ Εξαρχόπουλος σε ένα ισορροπημένα ανάλαφρο και δραματικό λαβ στόρι, όπου οι χαρακτήρες των τριών σταρ μπλέκονται σε ένα ερωτικό τρίγωνο με απρόβλεπτες συνέπειες στις ζωές τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό