18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Οι συζητήσεις στο τζάκι, o μπουφές και οι απουσίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της πολυσυζητημένης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία στις Σπέτσες. Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος -σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- τόνισε πως πρόκειται για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει «πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική» ενώ πρότεινε τη διαμόρφωση κοινών αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό όνειρο», που ως στόχο θα έχει την ανασυγκρότηση του κράτους ώστε να καταστεί αποδοτικό και λειτουργεί για όλους σε τομείς όπως η Υγεία, η Κοινωνική Πρόνοια, η Παιδεία, η Ασφάλεια, η Δημόσια Διοίκηση και η Δικαιοσύνη.

Φωτο: Eurokinissi

Η… απόβαση βουλευτών στις Σπέτσες έγινε είτε με το πλοίο (καταμαράν) είτε οδικώς (μέχρι την Κόστα και στη συνέχεια στο νησί του Αργοσαρωνικού με θαλάσσιο ταξί). Οι βουλευτές έφτασαν στην οικία Κασσελάκη λίγο πριν από τις 4:00 το απόγευμα, είτε με βανάκι είτε με ταξί. Απόντες από τη συνάντηση των Σπεστών, για λόγους που έχουν εξηγηθεί, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη. Η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη είναι επίσης απούσα καθώς δήλωσε ασθένεια. 

Να σημειωθεί επίσης ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, άλλαξε την απόφασή της και τελικά θα μεταβεί κι εκείνη με τη σειρά της το Σάββατο (20/1) στις Σπέτσες για τη συνεδρίαση του κόμματος.

«Θα πάω αύριο στις Σπέτσες. Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, η οποία είχε δηλώσει πως δεν θα παραστεί στο τριήμερο εργασίας που λαμβάνει χώρα στο εξοχικό σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες.

Το βράδυ έφτασε ο Παύλος Πολάκης λόγω υποχρεώσεων (είχε προγραμματισμένο χειρουγείο). Η Αθηνά Λινού και η Ρένα Δούρου θα μεταβούν στις Σπέτσες το Σάββατο ενώ την Κυριακή  -καιρού επιτρέποντος αφού οι θυελλώδεις άνεμοι που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι θα φέρουν απαγορευτικό απόπλου- προγραμματίζεται η επιστροφή όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Αθήνα.

Φωτο: Eurokinissi

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, ο Στέφανος Κασσελάκης περίμενε τους βουλευτές στην είσοδο της εξοχικής του κατοικίας και τους υποδέχονταν έναν έναν. Στη συνέχεια κάθισαν στο καθιστικό, γύρω από το τζάκι, σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Οι βουλευτές ανέλυσαν power point και σημείωσαν σε laptop, με τους τομεάρχες να κάνουν τοποθετήσεις.

Η γραμματέας της Κ.Ο Θεοδώρα Τζάκρη ενημέρωσε αναλυτικά για την καμπάνια ακρίβειας που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε μια ώρα είχε προγραμματιστεί πεντάλεπτο διάλειμμα για τους καπνιστές, καθώς απαγορεύεται το τσιγάρο μέσα στην οικία. Συνολικά, το τριήμερο, στις… ανοιξιάτικες Σπέτσες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να συζητήσουν τον κοινοβουλευτικό σχεδιασμό ενώ οι τομεάρχες του κόμματος, μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καλούνται να παρουσιάσουν τις έως τώρα δράσεις τους, ανά τομέα και τον προγραμματισμό τους, το επόμενο διάστημα.

Φωτο: Eurokinissi

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρα εργασιών, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Στέφανος Κασσελάκης παραθέτει δείπνο στο σπίτι του με μπουφέ και φαγητά που καλύπτουν και τους βίγκαν. Το Σάββατο οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις 9:15 το πρωί έως τις 2 μ.μ. και θα συνεχιστούν στις 4 μ.μ. έως τις 9 το βράδυ. Οι βουλευτές θα μείνουν κατά μόνας στα δυο ξενοδοχεία του νησιού με το κόστος να μην ξεπερνά τα 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Η παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το πλήθος των δημοσιογράφων και των καναλιών δίνουν… ζωή στο νησί, που αυτή την περίοδο δεν είναι σε τουριστική περίοδο. Ειδικά για την περίσταση άνοιξαν ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό