22 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Οι στρατοί των υποψηφίων στη μάχη της διαδοχής

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμπαραταχθεί με τους τέσσερις υποψηφίους στελέχη και βουλευτές με διαφορετικές εσωκομματικές προελεύσεις, «σπάζοντας» εν μέρει τις μέχρι πρότινος εσωκομματικές διαστρωματώσεις, με χαρακτηριστικότερη τη διάχυση των άλλοτε «προεδρικών».

Με την υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου έχει συστρατευθεί ένα ευρύτερο τμήμα της νεότερης αλλά και της παλαιότερης γενιάς. Μεταξύ αυτών είναι οι Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευάγγελος Αποστολάκης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Νίκος Μπίστης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιώργος Καραμέρος, Μαρίνα Κοντοτόλη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Θεανώ Φωτίου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Μαντζουράνης, Αριστείδης Μπαλτάς, Ελενα Ακρίτα, Λούκα Κατσέλη, Σταύρος Αραχωβίτης, Μαριλένα Κοππά, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιάννης Μυλόπουλος, Διάνα Βουτυράκου, Δημήτρης Λιάκος, Αρις Καζάκος κ.ά.

Σε στενή επικοινωνία μαζί της και ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος είχε αποστασιοποιηθεί μετά τη μνημονιακή στροφή του κόμματος, χωρίς να αποκλείεται  επιστροφή του στα κομματικά δρώμενα στην περίπτωση νίκης της κυρίας Αχτσιόγλου. Στην επιτελική της ομάδα συμμετέχουν ο πολιτικός αναλυτής Νίκος Μαραντζίδης, ο νομικός Δημήτρης Λυρίτσης, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπελεγρής, ο ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος και η Μάνια Καββαθά, διευθύντρια του γραφείου της όταν ήταν υπουργός Εργασίας.

Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχουν συνταχθεί κατά βάση στελέχη που κινούνται στο πεδίο της «Ομπρέλας», όπως οι Νίκος Φίλης, Ανδρέας Ξανθός, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Κώστας Φωτάκης, Πέτη Πέρκα, Χάρης Μαμουλάκης, Αννέτα Καββαδία, Πάνος Λάμπρου, Θοδωρής Δρίτσας, Κώστας Αθανασίου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Γάκης, Χρήστος Μαντάς, η στενή συνεργάτις του από την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών Μακρίνα Βιόλα Κώστη, ενώ στο «κλίμα» Τσακαλώτου φαίνεται να κινούνται και πρόσωπα όπως η Σία Αναγνωστοπούλου, η Μερόπη Τζούφη, ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν κ.ά.

Με την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά, άλλοτε εξ απορρήτων συνεργάτη του κ. Τσίπρα και πρωταγωνιστικό παράγοντα των πάλαι ποτέ κραταιών «προεδρικών», έχουν συνταχθεί στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Ραλλία Χρηστίδου, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Γιάννης Μουζάλας κ.ά. Επιτελικό ρόλο ως υπευθύνου επικοινωνίας έχει αναλάβει ο Αγγελος Τόλκας. Ερωτηματικό στο «προεδρικό» φάσμα παραμένει η στάση της αντιπροέδρου της Βουλής Ολγας Γεροβασίλη, η οποία δεν έχει πάρει θέση υπέρ κανενός υποψηφίου, όπως άλλωστε και άλλοι, κάτι που θα αρχίσει να αποσαφηνίζεται στην πορεία προς την εκλογή της 10ης Σεπτεμβρίου.

Τον μοναχικό δρόμο της αναμέτρησης στη βάση του κόμματος πέρα από «ομαδοποιήσεις» έχει επιλέξει ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος δηλώνει ότι «δεν έχουν καμία ουσία οι φράξιες, οι ομαδοποιήσεις και οι συσχετισμοί όσον αφορά την πολιτική κατεύθυνση της χώρας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό