22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι σεξουαλικές ορέξεις των ψαριών άφησαν ξάγρυπνους τους κατοίκους στη Φλόριντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανήσυχοι οι κάτοικοι του κόλπου της Τάμπα, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προσπαθούν να εξηγήσουν τους μυστηριώδεις μπάσους ήχους που δονούν τους τοίχους των σπιτιών τους μες τη νύχτα, στερώντας τις οικογένειές τους την αγκαλιά του Μορφέα.

Αμέσως έκαναν την εμφάνισή τους διάφορες «ξέφρενες» θεωρίες συνομωσίας, μέχρι που ένας επιστήμονας από τα περίχωρα έδωσε μια πειστική απάντηση, δείχνοντας ως την αιτία του «κακού» τα… ζωηρά ψάρια . 

Ο James Locascio από το Θαλάσσιο Εργαστήριο και Ενυδρείο στη Sarasota εγκατέστησε θαλάσσια μικρόφωνα στην περιοχή για να επιβεβαιώσει τη θεωρία του: Ο θόρυβος αυτός προέρχεται από το ζευγάρωμα των ψαριών που ακούν στο όνομα black drum (μαύρο μυλοκόπι). 

Ο Locascio είναι σχεδόν βέβαιος ότι το πρόσφατο φαινόμενο είναι παρόμοιο με την έρευνα που διεξήγαγε πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια στο Cape Coral. Τότε, διεξήγαγε πειράματα που αποδείκνυαν ότι η φασαρία προέρχονταν από μαζικές εκδηλώσεις… ζευγαρώματος των black drum στα τροπικά νερά του κόλπου. 

«Μία συνταξιούχος καθηγήτρια φυσικών επιστημών με άφησε να χρησιμοποιήσω την πίσω βεράντα της για τρεις μήνες», είπε στη New York Post. «Ήταν πολύ παραγωγικό για την έρευνά μου. Της τηλεφώνησα αυτήν την εβδομάδα και μιλήσαμε για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Της είπα ότι μελετούσα ξανά το ίδιο πράγμα». 

Η επιστήμη εξηγεί 

Οι θόρυβοι που εκπέμπονται από το συγκεκριμένο είδος ψαριού κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ζευγαρώματος, μπορούν να φτάσουν έως και τα 165 ντεσιμπέλ μέσα στο νερό. Όταν παράγονται μαζικά, οι ήχοι μεταφέρονται μέσω του εδάφους και ακούγονται στην ξηρά. 

Ο επιστήμονας ανέλαβε δράση ξανά τον μήνα Φεβρουάριο, αφού άκουσε παρόμοιες «αμήχανες» ιστορίες στην Τάμπα. Ένα ζευγάρι, είπε, ότι πάλευε για εβδομάδες να συμβιβαστεί με τους περίεργους ήχους του βουητού, την ώρα που απελπισμένοι κάτοικοι περίμεναν για απαντήσεις.  

«Είναι σαν ένα αστικό μυστήριο», είπε ο Locascio. «Κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές θεωρίες. Οι άνθρωποι θέλουν απλώς να μάθουν τι συμβαίνει. Είναι αυτό το στοιχείο του μυστηρίου. Και όταν παρακολουθείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρχίζεις πραγματικά να ακούς διαφορετικές ιδέες». 

Κάποιοι αρχικά χλεύασαν τη θεωρία των ψαριών, αδυνατώντας να καταλάβουν ότι το υποθαλάσσιο… σεξ είναι υπεύθυνο για τους ήχους που ακούν στα υπνοδωμάτιά τους. 

«Οι δονήσεις συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο ενοχλητικές, οπότε τώρα είναι η ώρα να δράσουμε!» αναφέρει η εκστρατεία GoFundMe από την κάτοικο της Τάμπα, Sara Healy, η οποία έχει συγκεντρώσει 2.620 δολάρια για να χρηματοδοτήσει τις δοκιμές του Locascio. «Μπορείτε να μας βοηθήσετε να λύσουμε αυτό το μυστήριο και να καθησυχάσουμε τους ανθρώπους της κοινότητάς μας;» 

Ο επιστήμονας δήλωσε ότι η συλλογή δεδομένων θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση και πως ελπίζει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να δείξει στους κατοίκους ότι η θεωρία του γι’ αυτά που συμβαίνουν μέσα στο νερό ισχύουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό