28.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστες τις επιχειρήσεις ηλεκτρικού εμπορικού, σύμφωνα με το 92% των ερωτηθέντων ηλεκτρονικών καταστημάτων, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A, σε 307 επιχειρήσεις κατά το διάστημα 18 με 21 Μαρτίου.

Μάλιστα το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι λαμβάνει σημαντικά λιγότερες παραγγελίες σε σχέση με πριν. Οι κλάδοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο είναι: Είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού, λευκές συσκευές, ενώ οι κλάδοι που μέχρι στιγμής ευνοούνται: Τρόφιμα/Σούπερ Μάρκετ, Φαρμακεία, Παιχνίδια/Βιβλία.

Βάσει της ίδιας έρευνας το 84% των επιχειρηματιών αναμένει μείωση πωλήσεων, το 67% μείωση της ζήτησης και το 64% προβλήματα χρηματοδότησης και ρευστότητας των επιχειρήσεων. Σχετικά με τις σημαντικότερες οικονομικές επιπτώσεις για ολόκληρο το 2020 ποσοστό 79% των επιχειρηματικών του κλάδου, αναμένει μείωση κερδών λόγω χαμηλότερων πωλήσεων, 77% μείωση πωλήσεων λόγω χαμηλότερης ζήτησης και 34% προβλέπει μείωση πωλήσεων λόγω έλλειψης αποθεμάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό