20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι πρώτες εικόνες της εντυπωσιακής HWA EVO

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από έναν μήνα περίπου η HWA ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την EVO. Αν δεν διάβασες εκείνη την ανακοίνωση τώρα θα αναρωτιέσαι ποια είναι η HWA και τι είναι η EVO. Αν γνωρίζεις την ιστορία σου, θα ξέρεις ότι ο Hans Werner Aufrecht ήταν ένας εκ των ιδρυτών της AMG. Τα τελευταία χρόνια, η HWA είναι το προσωπικό project του Γερμανού μηχανικού και η EVO είναι ένα restomod το οποίο βασίζεται στην εμβληματική Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II, όπου “restomod” είναι ένα κλασικό αυτοκίνητο το οποίο έχει τροποποιηθεί και αναβαθμιστεί με μοντέρνα τεχνολογία ώστε να συνδυάζει τα καλύτερα από δύο κόσμους: το κλασικό old-school design και τις προόδους που έχουν κάνει τα αυτοκίνητα συνολικά καλύτερα τα τελευταία χρόνια (βλ. υλικά, διαδικασίες, τεχνογνωσία, ηλεκτρονικά κλπ).

Όταν ανακοινώθηκε η HWA EVO λοιπόν, το μόνο που είχαμε στη διάθεση μας για να καθοδηγεί την φαντασία ήταν κάποια σκίτσα – όχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά σε κάθε περίπτωση, καλύτερο από τίποτα. Τώρα όμως, η γερμανική εταιρία με το φιλόδοξο όραμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες ψηφιακές εικόνες και η αλήθεια είναι ότι απ’ όσα μπορούμε να δούμε, το αποτέλεσμα είναι… ικανοποιητικό. Η HWA φαίνεται πως επιδίωξε να διατηρήσει τις κλασικές, αυστηρές γραμμές του αυθεντικού, όπως και το ακραίο, πρακτικά αγωνιστικό bodykit με το χαμηλό εμπρός splitter, τα φαρδιά φτερά και την τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή ενώ έχει εμπλουτίσει το design με την μαύρη γρίλια, τους νέους αεραγωγούς και τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα.
Φυσικά, η δημιουργία της γερμανικής εταιρίας δεν απευθύνεται σε όλους. Για την ακρίβεια, απευθύνεται σε ελάχιστους. Καταρχάς, αυτούς που μπορούν να διαθέσουν τα περί 714.000 ευρώ (προ φόρων) που θα κοστίζει κάθε μία EVO και αφετέρου, αυτούς που θα προλάβουν να κατοχυρώσουν μία πριν εξαντληθούν τα αποθέματα καθώς το γερμανικό restomod θα κατασκευαστεί σε 100 μόλις αντίτυπα. Πάλι καλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και την εργοστασιακή 190E 2.5-16 Evo II να κοιτάξει, δεν θα βρει περισσότερα από 502 αυτοκίνητα. Το θέμα είναι τι θα προσφέρει η HWA EVO ώστε να δικαιολογεί έστω και στο ελάχιστο αυτή την εξωφρενική τιμή.

Η εταιρία υπόσχεται “τεχνολογία αιχμής όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο, τις επιδόσεις, το πλαίσιο, τα φρένα και την αεροδυναμική” αλλά ακόμα δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Η HWA έχει την τεχνογνωσία καθώς προετοίμαζε αγωνιστικές Mercedes για πολλά χρόνια και σίγουρα έχει την τεχνολογία, το θέμα είναι όμως τι θα κάνει με αυτά. Όχι ότι μας ενδιαφέρει άμεσα αφού υποψιαζόμαστε ότι οι 100 EVO που θα κυκλοφορήσουν θα βλέπουν πάρα πολύ σπάνια το φως της ημέρας περνώντας τον καιρό τους κλεισμένες σε γνωστά και άγνωστα γκαράζ ζάμπλουτων συλλεκτών, αλλά μία τέτοια δημιουργία σίγουρα συγκεντρώνει ενδιαφέρον…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό