17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι πρωταθλητές στην Boxing Day down, στο τέλος top

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα Χριστούγεννα ήρθαν σε όλη την υφήλιο, αλλά στην Αγγλία και ειδικότερα στην Premier League έχουν άλλη…γεύση. Συγκεκριμένα, την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, την αποκαλούν Boxing Day.

Το ερώτημα είναι ένα: Πόσες ομάδες ήταν στην κορυφή της Boxing Day και κατέκτησαν και το πρωτάθλημα;

Οι ομάδες αυτές, είναι 16 και ξεκινάνε από το μακρινό 1993/94, όπου η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ έκανε back to back κατακτήσεις και κατάφερε μετά από αυτή την κατάκτηση να χτίσει μία… Αυτοκρατορία στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πρώτες σεζόν της Premier League η Μπλάκμπερν Ρόβερς. Η ομάδα του πάλε παίκτη και θρύλο της Λίβερπουλ, Κένυ Νταλγκλίς έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στην Boxnig Day βρίσκονταν πρώτοι πάνω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Μία άλλη ομάδα που έκανε την έκπληξη στα 90s ήταν η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, κατάφερε από 6η που ήταν τα Χριστούγεννα, να γίνει πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να παραλείψουμε το θαύμα της Λέστερ το 2015/16. Οι «αλεπούδες» την προηγούμενη σεζόν (2014/15), έσωσαν τον υποβιβασμό στις τελευταίες αγωνιστικές και την επόμενη χρονιά στέφθηκε πρωταθλήτρια. Στην Boxing Day ήταν στην πρώτη θέση, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

Τέλος, όπως έκανε θαύμα η Λέστερ, έτσι έκανε και η Μάντσεστερ Σίτι το 2020/21. Η Boxing Day τους βρήκε 8ους στην βαθμολογία, αλλά οι «πολίτες» με 15 νίκες στα επόμενα 15 παιχνίδια, κατάφερε να κατακτήσει και άλλη μια Premier League. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό