20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι προοδευτικοί γονείς, η κανονικότητα και ο φόβος του «εφεδρικού»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ «έχουν πλήρη επίγνωση των προβλημάτων» της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του πρίγκιπα Λούις καθώς μεγαλώνουν ως «εφεδρικοί», αντικαταστάτες δηλαδή του μεγαλύτερου αδελφού τους και μελλοντικού βασιλιά, πρίγκιπα Τζορτζ. Ωστόσο, τώρα βασιλική εμπειρογνώμονας αποκαλύπτει ότι το ζευγάρι κάνει τα πάντα προκειμένου κανένα από τα μικρότερα παιδιά να μην νιώσει ότι επισκιάζεται.

Συγκεκριμένα η βασιλική εμπειρογνώμονας και πρώην ανταποκρίτρια του BBC, Jennie Bond, μιλώντας στη Mirror αποκάλυψε ότι, καθώς το ζευγάρι προσπαθεί να βοηθήσει τα μικρότερα παιδιά τους στο να απολαμβάνουν όσο το δυνατόν μια πιο φυσιολογική ζωή, παράλληλα αφήνει το ενδεχόμενο – για μια ζωή εκτός Παλατιού- ανοιχτό.  Ακόμα, επισημαίνει ότι η Κειτ και ο Ουιλιαμ μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να μειώσουν τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο η Σάρλοτ όσο και ο Λούις στην βασιλική τους ζωή, θεωρώντας ότι βρίσκονται στη σκιά του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Τζόρτζ.

Πλην αυτού η βασιλική εμπειρογνώμονας παρατηρεί ότι, μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας είναι ο το γεγονός ότι συχνά τους υπενθυμίζουν ότι ο δρόμος της βασιλικής ζωής δεν είναι κανόνας. Συγκεκριμένα η Κέιτ κατευθυνόμενη από τα όσα έχει μάθει τόσο από τις σπουδές της όσο και από τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης της – είναι σαφές ότι προσπαθεί να ομαλοποιήσει τη ζωή των μικρότερων παιδιών της με την ελπίδα ότι ποτέ δεν θα αισθανθούν ότι ο δρόμος των βασιλικών καθηκόντων είναι η μόνη τους επιλογή.

Συγκεκριμένα η Τζένι δήλωσε: «Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα για ένα βασιλικό “εφεδρικό”. Έχουν ήδη δείξει ότι έχουν μια διαφορετική και μοντέρνα στάση στο να μεγαλώνουν τα παιδιά και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουν τα πάντα για να κάνουν τη Σάρλοτ και τον Λούις να νιώθουν εξίσου ξεχωριστοί, αγαπητοί. Φαντάζομαι ότι θα ενθαρρύνουν τον Λούις να εξερευνήσει τη ζωή έξω από το Παλάτι. Θα μπορούσε ενδεχομένως να σκεφτεί το κομμάτι του στρατού ή ακόμα και να εργαστεί στον φιλανθρωπικό κόσμο ή σε οτιδήποτε άλλο του φαίνεται ελκυστικό. Είμαι σίγουρη ότι όταν τελειώσει το σχολείο θα τον ενθαρρύνουν να πάει στο Πανεπιστήμιο, το οποίο απόλαυσαν και οι δύο και εκεί όπου, φυσικά, βρήκαν την αγάπη»

Αυτό που προσπαθεί να εξηγήσει επί της ουσίας η βασιλική εμπειρογνώμονας είναι ότι τόσο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όσο και η Κέιτ στοχεύον στο να μεταλαμπαδεύσουν στα τρία τους παιδιά ότι η αξία και η ευτυχία στη ζωή δεν έχει καμία σχέση με την σειρά  διαδοχής στο Παλάτι.

«Θέλουν για τα παιδιά τους μια ζωή που να έχει νόημα και αξία, ανεξάρτητα από τη θέση της διαδοχής. Έχουν τονίσει από την αρχή ότι τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη είναι πολύ πιο ψηλά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό