18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι προκλήσεις της φετινής ΔΕΘ και τα σχέδια για τα επόμενα χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η φετινή ΔΕΘ, αλλά και το τι σχεδιάζεται για τις επόμενες χρονιές μίλησε στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, που μεταφέρει live τον παλμό από τη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo.

Δεν είχαμε ολική απώλεια, αλλά είχαμε απώλειες στους επισκέπτες και στα έσοδα για την πόλη. Μας ήρθαν πρώτα οι φωτιές και μετά οι πλημμύρες. Από τις 380 μικρομεσαίες, οικογενειακές επιχειρήσεις υπήρξαν ακυρώσεις. Η εθνική οδός άνοιξε τώρα και επομένως είχαμε δυσκολία τόσο στη μετακίνηση των ανθρώπων, όσο και στο να στείλουν εκθέματα» εξήγησε. Όπως είπε έως χθες είχαν ήδη δώσει το «παρών» 100.000 επισκέπτες, αλλά δύσκολα θα φτάσουμε στους 200.000.

Αναφερόμενος στην επιλογή της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας, είπε ότι «θέλαμε μία βαλκανική χώρα και οι Βούλγαροι άδραξαν την ευκαιρία». «Είχαμε πολύ δυνατή εκπροσώπηση σε επιχειρηματικό αλλά και κυβερνητικό επίπεδο από τη Βουλγαρία φέτος, με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό της χώρας και 8 υπουργούς» τόνισε ο κ. Ποζρικίδης και πρόσθεσε ότι για το 2024 τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία.

Όσον αφορά στο νέο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, σημείωσε πρόταση της εταιρείας είναι να ακολουθηθεί το ευρωπαϊκό μοντέλο στη χρηματοδότηση, δηλαδή ένα μείγμα κρατικής χρηματοδότησης με ιδιωτική επένδυση. Συγκεκριμένα προτείνεται κατά το 1/3 τα κεφάλαια να καλυφθούν από το ελληνικό δημόσιο, 1./3 από ιδιωτική επένδυση και 1/3 από ίδια κεφάλαια της εταιρείας μαζί με δανεισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό