18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι παράξενες διατροφικές συνήθειες των μεγιστάνων της τεχνολογίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το γεγονός ότι είναι δισεκατομμυριούχοι και έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν ακόμα και για τις υπηρεσίες προσωπικών σεφ, δε σημαίνει ότι ακολουθούν τους καλύτερους κανόνες διατροφής.

Και παρότι κάποιοι πειραματίζονται με διάφορα είδη υγιεινής διατροφής, δεν είναι λίγοι οι δισεκατομμυριούχοι τρώνε σοκολάτα για πρωινό ή ξεχνούν να φάνε για ολόκληρες μέρες.

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Με μια… κούπα καφέ όλη μέρα

Ο ιδρυτής της Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον, πίνει περίπου 20 κούπες καφέ την ημέρα. Συνήθως ξεκινάει τη μέρα του με μία φρουτοσαλάτα και μούσλι για πρωινό, αλλά κάποιες φορές το αντικαθιστά με ρέγγα… ο Μπράνσον ζει στο ιδιωτικό του νησί στην Καραϊβική με την οικογένειά του και οι μέρες του γεμίζουν με γυμναστική, ποιοτικό, όπως λέει, χρόνο με τα παιδιά του και επιχειρηματικές συναντήσεις, τις οποίες συνήθως κανονίζει την ώρα του μεσημεριανού. Τα βράδια τρώει με παρέα, κοιμάται γύρω στις 11 και ξυπνάει στις έξι το πρωί για να παίξει τένις, ενώ η βοηθός του γράφει τα email που της υπαγορεύει.

Τζεφ Μπέζος: Ξεκινά τη μέρα του με ένα υγεινό πρωινό

Ο συνιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει πει ότι του αρέσει να απολαμβάνει το πρωί ένα υγιεινό πρωινό. Η σύντροφός του, πάντως, έχει πει ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας φτιάχνει κάθε Κυριακή πρωί pancakes. Το 2014 σε μία σύσκεψη στην Amazon, είχε παραγγείλει πρωινό με χταπόδι, πατάτες, μπέικον, γιαούρτι με πράσινο σκόρδο και ένα αυγό. Ενώ η σύντροφός του έχει αποκαλύψει ότι ο μεγιστάνας είναι επίσης πολύ αφοσιωμένος στην καθημερινή του προπόνηση.

Μπιλ Γκέιτς: Δεν έχει και τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχει πει ότι του αρέσει τόσο πολύ η Coca Cola light που πίνει τρία με τέσσερα κουτάκια καθημερινά. Στις αρχές της χρονιάς η βραβευμένη με αστέρι Μισελέν σεφ, Τζόρντι Κρουζ, είχε αποκαλύψει ότι ο Γκέιτς είχε κάνει μία φορά κράτηση σε ολόκληρο το εστιατόριό της για δύο μέρες και παρήγγειλε μόνο Coca Cola light (!). Οι διατροφικές συνήθειες του ιδρυτή της Microsoft δεν είναι και οι καλύτερες. Για πρωινό τρώει μπισκότα, ενώ η πρώην σύζυγός του είχε αποκαλύψει ότι πολύ συχνά ξεχνάει κάποια γεύματα. Επίσης, λατρεύει τα Cheeseburger, αλλά και γενικά τα αναψυκτικά με ζάχαρη.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JOHN G. MABANGLO
Στιβ Τζομπς: Χορτοφάγος σε κάποια φάση της ζωής του

Ο συνιδρυτής της Apple, Στηβ Τζομπς, ήταν γνωστός για την εγκράτειά του στο φαγητό. Συχνά έτρωγε ένα ή δύο φαγητά για ολόκληρες εβδομάδες, ενώ κάποια στιγμή η δίαιτά του αποτελούνταν αποκλειστικά από καρότα και μήλα. Κάποια άλλη φάση της ζωής του ήταν χορτοφάγος. Έτρωγε μόνο φρούτα, λαχανικά, καρπούς και σπόρους. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε κόψει το κρέας όταν ήταν φοιτητής στο πρώτο έτος και, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ζωής του πίστευε ότι οι διατροφικές του συνήθειες είχαν ως αποτέλεσμα να μη μυρίζει το σώμα του, γι’ αυτό και δε χρησιμοποιούσε αποσμητικά ούτε χρειαζόταν να κάνει τακτικά ντους. Το 2003 που διαγνώστηκε με καρκίνο επιχείρησε να γίνει καλά μόνο με τη βοήθεια της διατροφής, πίνοντας πολλούς χυμούς φρούτων και τρώγοντας καρότα. Πέντε χρόνια μετά και αφού έκανε την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου στο πάγκρεας, ξανάρχισε να τρώει ψάρια και κρέας. Το 2011 που πέθανε, η διατροφή του ήταν σχεδόν αποκλειστικά με υγρά.

Έλον Μασκ: Προσπαθεί να κόψει τα… γλυκά

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δε φαίνεται να έχει καμία σχέση με την υγιεινή διατροφή. Συνήθως δεν τρώει καθόλου πρωινό ή τρώει μία Mars ή ένα ντόνατ, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει ότι προσπαθεί να κόψει τα γλυκά. Σε άλλη συνέντευξη, βέβαια, είχε πει ότι προτιμά «να ζήσει λιγότερο και να τρώει νόστιμα φαγητά». Το μεσημέρι «καταβροχθίζει», όπως έχει δηλώσει ό,τι του φέρει στο γραφείο η βοηθός του. Το βράδυ τρώει το βασικό του γεύμα και έχει πει ότι προτιμά τη γαλλική κουζίνα και τα μπάρμπεκιου. Πίνει, όπως και ο Γκέιτς, πολλές Coca Cola light. Το 2007 είχε πει ότι πίνει τουλάχιστον οκτώ κουτάκια καθημερινά.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/PHILIPP GUELLAND
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Έχει… πειραματιστεί με τη διατροφή του

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη διατροφής. Το 2011, είχε πει ότι στόχος του είναι να τρώει μόνο κρέας από ζώα που έχει σκοτώσει ο ίδιος. Μάλιστα, στο παρελθόν έχει ανεβάσει φωτογραφίες με τον ιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, όπου έτρωγαν μαζί μία κατσίκα που είχε σκοτώσει ο Ζούκεμπεργκ. Πάντως, και ο Ντόρσεϊ δεν είναι διάσημος για την καλή του διατροφή. Το 2019 είχε πει ότι τρώει επτά γεύματα την εβδομάδα, δηλαδή μόνο βραδινό, ενώ κάνει διαλειμματική νηστεί όλο το Σαββατοκύριακο.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του OpenAI, Σαμ Άλτμαν, είναι χορτοφάγος από παιδί. Έχει πει ότι παίρνει διάφορα συμπληρώματα διατροφής, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να παίρνει ένα φάρμακο για το διαβήτη, την μετμορφίνη, η οποία κάποιοι χάκερς θεωρούν ότι επιβραδύνει τη γήρανση…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό