17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι παράνομες κόντρες στους δρόμους ανθίζουν στην Αμερική

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πανδημία του κορονωϊού βρίσκεται στα τελειώματα της (τουλάχιστον στις περισσότερες χώρες του κόσμου), και η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Είχαν προηγηθεί περιορισμοί και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία του κόσμου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την μειωμένη κίνηση στους δρόμους και τις εθνικές οδούς, κάτι που φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν όσοι αρέσκονται να κάνουν κόντρες ταχύτητας σε δημόσιους δρόμους και έτσι οργάνωναν παράνομους αγώνες ταχύτητας.

Η τάση για παράνομους αγώνες στους δρόμους έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, και σύμφωνα με ειδικούς, αυτές οι δραστηριότητες τροφοδοτούνται από διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, από τα s που κυκλοφορούν στο YouTube, ακόμη και από τις ταινίες του Hollywood.
Ο Tami Eggleston, αθλητικός ψυχολόγος που ασχολείται επίσης με τους επίσημους αγώνες dragster, πιστεύει ότι η πανδημία έφερε ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα πιο κοντά μεταξύ τους, και ότι η ίδια λογική ισχύει και για την παράνομη σκηνή των street racers.
Οι “κόντρες του δρόμου” τείνουν να γίνονται σε ήσυχους και χωρίς πυκνή κίνηση δρόμους εκτός των πόλων, αλλά και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, μιας και έχει παρατηρηθεί ότι μπλοκάρονται κεντρικοί δρόμοι για να γίνουν εκεί κόντρες. Αυτό έχει οδηγήσει σε πολλούς θανάτους στους αμερικανικούς δρόμους.

Ο Ray Proper, 58 ετών, ο οποίος άρχισε να τρέχει σε κόντρες στους δρόμους όταν ήταν 16 ετών, θεωρεί ότι τα ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα της αστυνομίας δεν θα έχουν αποτέλεσμα, τονίζοντας:
Οι κίνδυνοι είναι προφανείς και η επιβολή του νόμου γίνεται αυστηρότερη, αλλά ο ρομαντισμός και η συγκίνηση των αγώνων στους δρόμους εξακολουθούν να είναι πολύ δελεαστικοί για τους περισσότερους.
Σε αυτό το σημείο, θεωρώ περιττό να αναφέρω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για αυτοσχέδιους αγώνες και “κόντρες” σε δημόσιους δρόμους, εκτός από παράνομη και ανεύθυνη, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δεν προσφέρει το παραμικρό στο κοινωνικό σύνολο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό