18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι παλαιστινιακές σημαίες στο Σύνταγμα και τα απόνερα των fake news

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μία γεμάτη νόημα αποστροφή απάντησαν οι Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος σήμερα στην ΕΡΤ, απέναντι στη σωρεία ρατσιστικών σχολίων που γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας  ανέβηκε στην πρωτοχρονιάτικη σκηνή του Συντάγματος για την κλασική αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου, έχοντας στο πλάι του ένα κοριτσάκι.

Πολλοί χρήστες του X (πρώην Twitter) επιδόθηκαν σε ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του Χάρη Δούκα, στοχοποιώντας ταυτόχρονα και το 9χρονο κορίτσι, αφού νόμισαν ότι ο νέος δήμαρχος ανέβηκε στη σκηνή με ένα κοριτσάκι από την Παλαιστίνη. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι το κορίτσι ήταν κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού. Σημειώνεται ότι οι Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγωνστόπουλος παρουσίαζαν την πρωτοχρονιάτικη συναυλία στο Σύνταγμα.

Σήμερα οι δύο παρουσιαστές της ΕΡΤ, σημείωσαν στην εκπομπή τους: «Πολύ μαύροι είμαστε»-«Κόβει λίγο, γι’ αυτό!», αναφερόμενοι στα ρούχα τους, φαίνεται όμως ότι η αποστροφή αυτή είχε και άλλους αποδέκτες.

Μάλιστα, ο γνωστός συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, που είναι πλέον αντιδήμαρχος Αθηναίων υπό τον Χάρη Δούκα, αναρωτήθηκε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη αν θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη στοχοποίηση του 9χρονου κοριτσιού.

Είναι προφανές ότι το όργιο ρατστιστικών σχολίων, κυρίως στο X (πρώην Twitter) «πυροδότησαν» οι δεκάδες σημαίες της Παλαιστίνης που «ανέμιζαν» στη συναυλία της πλατείας Συντάγματος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, εικόνες που μεταφέρθηκαν σε όλη την Ελλάδα από τη ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ.

Πιστεύω να έχετε καταλάβει ότι με δήμαρχο τον Χάρη Δούκα, θα πρέπει να δείχνουμε διαβατήριο για να περναμε από το#Συνταγμα.Η απόλυτη ξεφτίλα…pic.twitter.com/e3ma8in0gC

— Νίκος🇬🇷Σωτηρόπουλος (@NIKSOTIROPOYLOS) January 1, 2024

Τα πυρά τους στο Χάρη Δούκα, καταλογίζοντάς του ευθύνη για το γεγονός ότι οι θεατές στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, έστρεψαν κυβερνητικά στελέχη.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Θάνου Πλεύρη.

Στον δήμο της Αθήνας μία σημαία υψώνεται και αυτή είναι της Πατρίδας μας της Ελλάδας. Τις σημαίες άλλων κρατών να τις υψώνει ο νέος δήμαρχος στο σπίτι του.

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) January 1, 2024

Κάποιοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είπαν ότι ο Χάρης Δούκας έπρεπε να είχε «σταματήσει» τη συναυλία, ενώ αρκετοί είδαν την ατμόσφαιρα ως ένα θετικό μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστίνης.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό