16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

‘Οι ολιγάρχες δεν έχουν καμία θέση στην Μπάγερν’

Ειδήσεις Ελλάδα

ΜΠΑΓΕΡΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ
02.06.2022 | 17:45

Ο Όλιβερ Καν
2021 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Ο CEO της Μπάγερν, Όλιβερ Καν, τόνισε πως οι Βαυαροί δεν έχουν απέναντί τους μονάχα ολιγάρχες, αλλά και ολόκληρα κράτη, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Παρί.

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Unternehmermagazin έδωσε ο Όλιβερ Καν. Ο CEO της Μπάγερν αναφέρθηκε στο ζήτημα των ολιγαρχών, αλλά και των κρατών που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο, μιλώντας για τη θέση της δικής του ομάδας.

“Οι ολιγάρχες δεν έχουν καμία θέση στην Μπάγερν. Δεν είχαν και δε θα έχουν. Για την ακρίβεια η λέξη ολιχάργες δεν είναι πλέον η σωστή για να περιγράψουμε τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κράτη τα οποία έχουν μετοχές στο ποδόσφαιρο. Όπως η Σαουδική Αραβία στην Νιούκαστλ και το Κατάρ στην Μπάγερν. Η Μπάγερν δεν έχει πλέον απέναντι του μόνο ολιγάρχες, αλλά και ολόκληρα κράτη” ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια μίλησε για τους οικονομικούς κανονισμούς της UEFA που θα ισχύσουν από το 2024: “Οι ομάδες δεν μπορούν να ξοδέψουν πάνω από το 70% των εσόδων τους σε μισθούς. Αυτός ο κανονισμός μου δίνει ελπίδα ότι θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί με τους πόρους μας, οι οποίοι είναι επίσης δυνατοί. Ωστόσο, αυτό θα εφαρμοστεί μονάχα εάν υπάρξουν τιμωρίες στις παραβάσεις”.

Τέλος, με υπαινιγμό στη φετινή κριτική που δέχθηκε η Μπάγερν, τόνισε πως δεν γίνεται εξαιτίας μίας αποτυχίας να ξηλώνεις ολόκληρο το πλάνο: “Μπορείς να αναδιαρθρώσεις οικονομικά ένα κλαμπ, να προσθέσεις νέες στρατηγικές, αλλά όλα αυτά δεν θα μετρήσουν εάν δεν νικήσεις το επόμενο παιχνίδι. Όμως δεν μπορείς να αμφισβητήσεις μία ολόκληρη στρατηγική και ένα οικονομικό πλάνο, μόνοε επειδή έχασες μία Κυριακή ή αποκλειστείς από μία διοργάνωση”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό