18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οι οδηγοί της F1 ζητούν αλλαγές στο Spa για να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυστυχώς χθες έχασε τη ζωή του ο Dilano van ‘t Hoff σε αγώνα στο Spa. Ήταν ο δεύτερος νεκρός μέσα σε 4 χρόνια, με τον Anthoine Hubert να σκοτώνεται στο ίδιο σημείο το 2019 και όλοι οι πιλότοι της Formula 1 εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του 18χρονου Ολλανδού και παράλληλα ζητούν να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές στη εμβληματική βελγική πίστα έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί στο μέλλον.
Όλοι τους έκριναν πως δεν έπρεπε να διεξαχθεί ο αγώνας της Formula Regional European Championship by Alpine λόγω της έντονης βροχής που έπεφτε στη πίστα. Ο Lance Stroll ζήτησε μάλιστα να γίνουν αλλαγές στη χάραξη της Eau Rouge και της Raidillon που ακολουθεί, χαρακτηρίζοντας την στροφή ως επικίνδυνη.

Θέση πήρε και ο Damon Hill, ο οποίος πρότεινε να σταματήσουν να γίνονται αγώνες υπό έντονη βροχή προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια. O Max Verstappen και ο Fernando Alonso είπαν πως πρέπει η FIA να βρει τρόπο να μειωθεί το σπρέι που δημιουργούν τα μονοθέσια όταν κινούνται υπό βροχή.
Να σημειωθεί πως η FIA θα δοκιμάσει τον επόμενο μήνα στο Silverstone τους θόλους στους τροχούς των μονοθεσίων της F1 για να δει πόσο μειώνεται το σπρέι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό