22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι ξενιτεμένοι τραπεζίτες του… Σίτι, το «μυστικό» της Στοάς Αρσακείου και τα στοιχήματα για τους Μύλους Αλλατίνη – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Εντός χρονοδιαγράμματος και… budget το project της Στοάς Αρσακείου

·      Με ταχύτατους ρυθμούς, παρά τη θερινή ραστώνη προχωράει η αναμόρφωση της Στοάς Αρσακείου σε μια σύγχρονη αγορά τροφίμων.

·      Πληροφορούμαστε πως μόλις μια εβδομάδα σταμάτησαν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στο καλοκαίρι.

·      Πηγές που γνωρίζουν υπογραμμίζουν πως το project προχωράει βάση σχεδίου και εντός χρονοδιαγράμματος, αλλά και budget.

·      Οι τιμές των βαριών οικοδομικών υλικών, όπως μας λένε, έχουν επιστρέψει σε κάπως φυσιολογικά επίπεδα και δεν θυμίζουν την τρέλα του πρόσφατου παρελθόντος.

·      Υπολογίζεται πως η ανανεωμένη Στοά στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της μέσα στο 2024.

·      Πολύ σύντομα, όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει και μια έκπληξη, την οποία οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να τρέξουν το έργο… κρατάνε ως επτασφράγιστο μυστικό.

·      Θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερα… Μείνετε συντονισμένοι.

——————–

Τα στοιχήματα για τους Μύλους Αλλατίνη

·      Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένει η αγορά την κατάληξη που θα έχει η αξιοποίηση των «Μύλων Αλλατίνη».

·      Το ιστορικό ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο από τις αρχές του έτους ανήκει εξ ημισείας στους επιχειρηματίες Σάμι Φάις και Πρόδρομο Μαυρόπουλο.

·      Μαθαίνουμε πως το προηγούμενο διάστημα έγιναν κάποιες συναντήσεις χωρίς ωστόσο να συμφωνηθεί κάτι συγκεκριμένο.

·      Φαίνεται να υπάρχει ακόμη δρόμος έως ότου οι δυο ιδιοκτήτες βρουν μια λύση και να προχωρήσει η αξιοποίηση που ειρήσθω εν παρόδω χρειάζεται χρήματα.

·      Στην πιάτσα πάντως θεωρούν πως ο «γόρδιος δεσμός» θα κοπεί, με τον έναν από τους δυο επιχειρηματίες να πουλάει το μερίδιο του στον άλλο…

·      Δεν ξέρουμε εάν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις της πιάτσας, το σίγουρο είναι πως οι δυο επιχειρηματίες τα βρήκαν στα έξοδα φύλαξης του εμβληματικού συγκροτήματος…

—————-

Η «μεγάλη επιστροφή» από το Σίτι του… Λονδίνου

·      Ρεύμα επιστροφής στελεχών από το εξωτερικό μαθαίνουμε πως παρατηρείται στον τραπεζικό τομέα.

·      Η εξυγίανση του κλάδου και η διάθεση ανάπτυξης και επέκτασης που παρουσιάζουν ξανά ύστερα από χρόνια αναδίπλωσης φαίνεται να αναστρέφει το brain drain.

·      Καταλυτικό ρόλο, όπως μας λένε άνθρωποι που γνωρίζουν έχουν παίξει και τα συμβόλαια που προσφέρουν οι τράπεζες.

·      Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν αυτά που δίνονται στο Σίτι του Λονδίνου (δεν είναι τυχαία η αναφορά).

·      Ωστόσο, το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι -ακόμη- πολύ μικρότερο απ’ ότι στην αγγλική πρωτεύουσα ή άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

·      Τα ενοίκια, το φαγητό, οι κάθε είδους υπηρεσίες είναι πολύ πιο ακριβές απ’ ότι στην Αθήνα.

·      Στα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι οι ξενιτεμένοι είναι η ποιότητα ζωής… και η διασκέδαση.

·      Και ο νοών νοείτω…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό