16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι μετοχές της Meta κατρακύλησαν λόγω της απώλειας κερδών

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε “ελεύθερη πτώση” βρίσκονται οι μετοχές της Meta, που παρουσίασαν νέα μείωση 19%, αφού η μητρική του Facebook εξέδωσε αδύναμη πρόβλεψη για το τέταρτο τρίμηνο και ήταν πολύ χαμηλότερη από τις προσδοκίες της Wall Street για κέρδη.

Η Meta αντιμετωπίζει μια ευρεία επιβράδυνση των δαπανών για διαφημίσεις στο διαδίκτυο, προκλήσεις από την Apple και αυξημένο ανταγωνισμό από το TikTok. Ακόμη η Meta σημείωσε συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης εσόδων και αναμένεται να σημειώσει την τρίτη συνεχόμενη πτώση της το τέταρτο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι 30 έως 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 32,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% το τρίτο τρίμηνο, τα έξοδα της Meta αυξήθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση στα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν κατά 46% από το προηγούμενο έτος στα 5,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το λειτουργικό περιθώριο της Meta, ή τα κέρδη που απομένουν μετά τον υπολογισμό του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, μειώθηκαν στο 20% από 36% ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 52% στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό